A tegnapi nap folyamán tanúként idézték be Kürti Zoltánt, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnökségi tagját a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságra. A tanúkihallgatás során Kürti telefonkészülékét lefoglalták, a kihallgatást vezető rendőr alezredes kérésére a bekapcsolt készülék háttérképéről - melyen az ismert Szabadságot Budaházynak logó volt látható - külön felvételt készítettek.
A kihallgatásra, telefonlefoglalásra öt nappal azután került sor, hogy egri nemzeti szervezetek tiltakozásukat fejezték ki az Egerben elhatalmasodó, elsősorban a nemzeti érzelmű embereket sújtó rendőrbűnözés ellen. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom egri tagszervezete az ötvenes éveket idéző megnyilvánulásra válaszul jelezte: legkésőbb a soron következő egri közgyűlés előtt helyi rendőrbűnözőkre terhelő anyagot adnak át Eger jobbikos képviselőinek.
A fenyegetőző alezredest (a városi kapitányságról) ezúton is arra kérik, hogy üzenetét legközelebb írásban fogalmazza meg, így pusztán a gyávaság jeleként tudják azt értelmezni.
(Kuruc.info)