Többen eltűntek, egy ember meghalt egy robbanást követően a La Manche csatorna Jersey szigetén - közölte a helyi rendőrség szombaton a Twitteren.
A szombat reggeli robbanás után továbbra is keresnek számos helyi lakost. A sürgősségi szolgálatok a helyszínen dolgoznak, elkezdték a felszíni kutatást - olvasható a jersey-i rendőrség Twitterre írt közleményében.
"Egy megerősített haláleset történt - közölte Robin Smith, Jersey rendőri vezetője egy videófelvételen, melyet az ITV csatorna tett közzé az interneten.
Smith elmondta, hogy egy háromemeletes épület teljesen összeomlott, a mintegy tucatnyi eltűnt keresését és mentését megkezdték. A helyszínt nagyon veszélyesnek írta le.
Arról is beszámolt, hogy péntek este a tűzoltókat hívták ki az épülethez, miután a lakók gázszagról számoltak be. A szerencsétlenség okáról nem szólt, annyit közölt, hogy ki kell vizsgálni.
Jersey szigete a brit korona tulajdona, saját pénzügyi és jogrendszerrel, valamivel több mint 100 ezren lakják.
A rendőrség korábban azt közölte, lakóingatlanban történt balesethez hívták őket. Az út, amelyet megneveztek, a sziget fővárosa, St Helier kikötője közelében található.
Frissítés: Három ember meghalt és tucatnyian eltűntek
Három ember meghalt és tucatnyian eltűntek azt követően, hogy szombaton kora reggel robbanás történt egy lakóházban Jersey szigetén, amely közel fekszik Franciaország északi partvidékéhez.
Jersey a Csatorna-szigetek legnépesebb és legnagyobb szigete.
Robin Smith rendőrfőnök egy sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a robbanás szombat hajnalban történt, amelyben hárman meghaltak. Az eset a sziget fővárosában, Saint Helierben történt, a kikötő közelében található háromemeletes épület teljesen összeomlott. Hozzátette, a keletkezett tüzet már eloltották. A mentőszolgálatok folytatják a túlélők felkutatását.
Megerősítette, hogy a tűzoltókat már péntek este, a robbanás előtt kihívták az ingatlanhoz, miután a lakók gázszagot jelentettek be. A robbanás okáról nem nyilatkozott, és azt mondta, hogy azt még ki kell vizsgálni.
Szólt arról is, hogy 20-30 embert kimenekítettek, két arra sétáló ember sérüléseit pedig kórházban látták el.
(MTI)