A tel-avivi bíróság két rendbeli erőszakos nemi közösülésért és egyéb nemi jellegű bűncselekmények elkövetéséért hét év ténylegesen letöltendő szabadságvesztésre, két esztendő felfüggesztettre és 100 ezer sékel jóvátétel megfizetésére ítélte Mose Kácáv volt izraeli államelnököt – jelenti a Válláh!Hádásot izraeli hírportál.

Mose Kácáv (középen) ma a tel-avivi bíróságon

A volt izraeli államelnököt (Simon Peresz elődjét) két rendbeli erőszakos nemi közösülés és más nemi jellegű bűncselekmények elkövetésének vádjával röviddel ezelőtt hét év ténylegesen letöltendő szabadságvesztésre, két esztendő fölfüggesztett börtönre, valamint az egyik megerőszakolt fiatal nőnek 100 ezer sékel (1 USA dollár = 3 sékel) jóvátétel megfizetésére ítélte a tel-avivi területi bíróság.
Az ítélet megindokolásában a tanácsvezető bíró többek között kijelentette: „A nemi erőszak bűntette megöli az emberi lelket, s az elkövető sárba taposta az áldozat tisztességét”. Az ítélet kihirdetése idején Mose Kácáv közbekiabálásokkal igyekezett megzavarni a bírót, ám az erről nem vett tudomást, és nyugodtan folytatta az ítélet indoklását.
Júszef el-Kudszi – Kuruc.info