A "Magyar" Televízió közleménye:

A Magyar Televízió elítéli a kirekesztő, gyűlöletkeltő beszédet, ezért elhatárolódik Szegedi Csanád európai parlamenti képviselő a Ma Reggel november 18-i élő adásában elhangzott kijelentéseitől.
A Jobbik alelnökének a Magyar Gárda tevékenységéről, illetve a Jobbik november 16-i, a Kossuth Lajos téri Károlyi Mihály szobornál tartott tüntetéséről tett kijelentései alkalmasak lehetnek a gyűlöletkeltésére (sic!). A Magyar Televíziónak sem szándékában, sem módjában nem áll, hogy korlátozza vagy megakadályozza az élő adásban tett kijelentések közvetítését, ez azonban nem jelenti azt, hogy a kirekesztő, gyűlöletkeltő kijelentésekkel bármilyen mértékben azonosulna.
A Magyar Televízió ezért elhatárolódik a képviselőtől és az elhangzottaktól.
(OS)
Szerkesztőségünk együttérzéséről biztosítja a most minden bizonnyal rendkívül elkeseredett alelnököt.
Szegedi: Az MTV sohasem határolódott el a valóban gyűlöletet keltő, hazug, magyarellenes kifejezésektől
Mint ismert, a Ma reggel november 18-i adásában, kérdésre válaszolva egyebek közt kifejtettem, hogy a hazaáruló, nemzetvesztő Károlyi Mihály szobrára a zsidó kulturális elnyomás miatt kerülhetett kipa a Jobbik november 16-i tömeggyűlésén. A kérdések helyett gyakran állításokat, liberális politikai véleményt megfogalmazó "független" újságírók meg természetesen szörnyülködtek. Ha olasz maffiáról, orosz gengszterekről, netán muszlim "terroristákról" beszéltem volna, eszükbe nem jutott volna felháborodni, ami mutatja, hogy e beteges médiarendszerben igenis van kirekesztés. Úgy tűnik, vannak védett vallások, etnikumok, akikről csak jót vagy semmit sem szabad mondani a liberális médiaelmélet szerint, míg mondjuk a magyarok, keresztények bármikor bírálhatók, sőt, gúnyolhatók is.
Elfogadhatatlan, és sérti a médiatörvény kiegyensúlyozottságot is megkövetelő szakaszát, hogy az MTV-ben csak az kérdezhet, riporterkedhet, aki megfelel a neoliberális elvárásoknak. Még botrányosabb, hogy a közel 1 millió Jobbik-szavazó adójából is fenntartott "közszolgálati televízió" messze parlamenti aránya alatt szerepelteti pártunkat (vagyis KIREKESZTI), a választási kampányban a Legfelsőbb Bíróság által is törvénytelennek ítélt módon kicenzúrázta a magyar választók 90%-a szerint létező cigánybűnözésre is rámutató kampányfilmünket, majd a tetejébe még el is határolódik tőlem, ahelyett, hogy törvényi kötelezettségének megfelelve teret adna nézeteink kifejtésének. Éppen úgy, ahogy teret ad a valóban szélsőséges, magyarellenes MSZP vagy a LMP nézeteinek.
Túl azon, hogy a "gyűlöletbeszéd" jogilag nem is létező fogalom, az úgynevezett Magyar Televízió súlyos szereptévesztésben van, jogászkodik, dilettáns módon bíróságot játszik, ahelyett, hogy kötelességének megfelelően biztosítaná a szólás és sajtószabadságot, valamint a magyar választók tájékozódáshoz fűződő alapvető jogát.
Az MTV sohasem határolódott el a valóban gyűlöletet keltő, hazug, magyarellenes kifejezésektől, a szemkilövető, kurvaországozó Gyurcsány Ferenctől és tettestársaitól az elmúlt 8 évben, de az elmúlt 20 évből sem emlékszünk ilyesmire. Amikor a mai napig frekvenciaengedéllyel bíró Tilos Rádió műsorvezetői élő adásban a keresztények kiirtására szólítottak fel, az MTV teret adott nekik, megszólaltatta őket, elhatárolódás nélkül. Amikor Kis János SZDSZ-elnök tökfödőnek titulálta a Szent Koronát, nem tiltották ki a stúdiókból, sőt. Amikor Majsai Tamás SZDSZ-es lelkész tetemcafatnak nevezte a Szent Jobbot, hol voltak az elhatárolódó médiumok? Amikor Landeszmann György zsidó rabbi a Népszabadságban kifejtette, hogy a magyarság a bőgatyán és a fütyülős barackon kívül nem adott semmit a világnak és Magyarországnak, sőt, szerinte a zsidóság adta legtöbbet a magyar kultúrához, akkor hol voltak Önök? Ki is a gyűlöletkeltő? Én csupán arra hívtam fel a figyelmet, hogy ez ahhoz hasonló, mintha egy katolikus pap azt mondaná, hogy a zsidóság egy poros kőtáblán kívül semmivel sem járult hozzá az egyetemes kultúrához. A példák vég nélkül folytathatók volnának, de egy a lényeg: a magyar, keresztény többséget mindig lehet következmények nélkül sértegetni, míg ha valaki erre az aljas gyakorlatra rámutat, az ellen médiahadjárat indul.
Hát elég volt!
Felszólítom az MTV frissen megválasztott vezérigazgatóját, hogy azonnal tegyen határozott lépéseket az adónkból is fenntartott MTV függetlenségének helyreállítása érdekében.
Amennyiben ez elmaradna, álláspontom érvényesítése érdekében jogi eszközök igénybevételét is megfontolom.
Szegedi Csanád
Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke és EP-képviselője

www.szegedicsanad.eu
(Kuruc.info)