2024. június 18-án este családi veszekedésről érkezett bejelentés miatt a rendőrök bementek egy jászsági ingatlan udvarára. Itt egy férfi és egy nő kiabált egymással, akiket erőszakos magatartásuk miatt többen igyekeztek szétválasztani. A veszekedők figyelmen kívül hagyták a rendőri felszólításokat, majd az adatgyűjtéskor a nő megrúgta az egyik rendőr alkarját.
Zoom
A rendőrök a kapu felé hátráltak, ekkor a férfi egy féltéglát célzottan a rendőr felé dobott, akinek el kellett hajolnia. Miközben a két rendőr az ingatlant elhagyta, az elkövetők veréssel, öléssel fenyegették őket. Amikor a rendőrök az ingatlan előtti szolgálati gépjárműhöz értek, a férfi baltával megindult feléjük, miközben hangosan fenyegetőzve megölésükkel fenyegette őket. A rendőrautóhoz érve a férfi egy pillanatra megállt, majd a baltával hadonászva hirtelen nagy lendülettel megindult a – folyamatosan hátráló – hivatalos személyek felé, miközben feldúlt állapotban továbbra is azzal fenyegetőzött, hogy megöli őket.
A rendőrök többször felszólították a támadót, hogy tegye le a baltát, hagyjon fel erőszakos magatartásával, de ő ennek nem tett eleget. Végül a családtagjai vették ki a baltát a kezéből, és az időközben kiérkező megerősítő rendőri egység bilincselte meg.
A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség intézkedett az erőszakos többszörös visszaesőnek minősülő férfi őrizetbe vételére, gyanúsítottként hallgatta ki felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak, valamint emberölés előkészületének bűntette miatt, majd indítványozta letartóztatását. A gyanúsítottként kihallgatott nő – aki szabadlábon védekezik –, társához hasonlóan nem tett vallomást.