2019. június 27., csütörtök, László, Bársonyka, Dalia napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
10:01 Egy orosz még azt is képes túlélni, hogy egy medve elraktározza az odújába tartalék ennivalónak egy teljes hónapra09:54 Trump zsidó veje 50 milliárd dollárral kenyerezné le a palesztinokat09:37 Maduro eddig sz@rt sem ért, de most végre meg akarták gyilkolni09:11 Szóváltásba keveredő Vilmost keresi a rendőrség - nem is értjük, miért mondják egyesek, hogy van cigánybűnözés08:58 Menekülni próbált a Hableány kapitánya a katasztrófa elől08:33 Cápák martak halálra egy turistát a Bahamákon08:18 Újabb hibát találhattak a Boeing repülőknél07:43 Filmforgatás miatt lezárják a pesti alsó rakpart egy szakaszát vasárnap07:33 Teljessé vált a Kis-Balaton vízvédelmi rendszer06:55 Intelligens közlekedési rendszert tesztel a Magyar Közút22:40 Újra lecsapott Gyurcsány banyatankos különítményének egy magányos harcosa22:22 Nagyon erős UV-B sugárzás várható holnap22:10 Az MSZP elnöke nem fárad új felszólalások írásával, jók lesznek a két évvel korábbiak is21:48 Egyre zavarosabb a tűzben meghalt kislány története21:40 A horvát Marija Pejcinovic Buricot választották az Európa Tanács új főtitkárának
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek, Antimagyarizmus ::

Íme Nagy-Szlovákia - határa Kolozsvárnál és Szegednél húzódik

Reklám

A Facebookon nagyon közkedvelt lett a tót fiatalság körében egy kép, mely szerintük "Szlovákiát" ábrázolja a 9. században. Több felhasználó újra és újra felteszi a térképet, néhol néhány száz, máshol több ezer megosztás is van.
A hozzászólásokban sokan "Nagy-Szlovákia visszaállítását" követelik, leírják, hogy ma "Szlovákia" azért csak ilyen kicsi, mert "a szlovák békés nemzet, és a körülötte lévő nemzetek felfalják őket". Harsogják, hogy nekik csak az kell, ami az övék, azt nem adják, de ami másé, azt nem kérik.
Zoom
A kép alatti szöveg:
Szlovákia térképe a 9. században Ján Stanislav topográfiai nyelvtudományi kutatásai alapján van feltüntetve. Sárga vonallal azon területek vannak körbehatárolva, ahol ma is jelen vannak falvak, hegyek és folyók olyan helyrajzi megnevezései, melyek egyértelműen szlovák nyelvi jegyeket tartalmaznak, melyek arról tanúskodnak, hogy ezeken a területeken eredetileg és hosszabb távon szlovák etnikum élt. Ez viszonylagosan pontosan csak a mai szlovák határtól délre van meghatározva. Északon és észak-nyugaton Csehország, Lengyelország és Ukrajna térségében ez csak egy hozzávetőleges határ, mely számos történelmi, nyelvészeti és etnográf jegy alapján lett megalkotva, melyek tipikusan szlovákok. A mai Ausztria térségében a határ archeológiai kutatások révén is lett meghatározva.
(Kuruc.info - olvasónktól)
További tót történelemhamisítások:
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready