A magyar lakosságot veszélyeztetik a bűnöző bevándorlók címmel tartott sajtótájékoztatót ma Kulcsár Gábor, a Jobbik debreceni önkormányzati frakciójának tagja, valamint Kulcsár Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője Debrecenben, a Sámsoni úti Menekülteket Befogadó Állomás előtt.

Nyugaton ez már napi rutin - ez jöhet itt is
Kulcsár Gábor önkormányzati képviselő ismertette: a túlnyomórészt közel-keleti és észak-afrikai országokból érkező "menekültek" egy teljesen más kultúrkörben nevelkedtek, számukra az európai kultúra és életritmus abszolút idegen, ezért nem tudnak és nem is akarnak alkalmazkodni az őket befogadó többségi társadalomhoz. Jól láthatjuk ezt a jelenséget Franciaország, Németország, és a Benelux államok példáján keresztül is, de sajnos már hazánkban is egyre gyakrabban tapasztalhatjuk meg bevándorlók okozta kirívó magatartási formákat.
Debrecennek az elmúlt évek során kialakult a maga "menekültek" által uralt zónája, ez pedig a Sámsoni út és környéke. Már fényes nappal sem ajánlatos egyedülálló nőnek a város ezen részén sétálgatni, sötétedés után viszont senkinek sem, hacsak nem akar 5-10 fős bevándorló csoportokkal összetűzésbe kerülni – figyelmeztetett a városatya, majd hozzáfűzte: a 19-es buszjáraton nem egyszer fordult már elő, hogy hölgyeket molesztáltak, vagy honfitársainkkal kötekedtek a "menekültek".
Kulcsár Gábor szerint abból kiindulva, hogy egyre több alkalommal kell a rendőröknek a bevándorlók által elkövetett, garázda jellegű cselekmények miatt intézkedniük, fölmerül a kérdés: meddig kell még tűrnünk, hogy idegenek veszélyeztessék életünket, terrorizáljanak minket saját országunkban? A Jobbik helyi képviselője úgy véli, hogy a magyar társadalom számára sokkal hasznosabb lenne, ha a Menekülteket Befogadó Állomás olyan helyre költözne, amely távol esik a civilizáltan lakott területektől, a megüresedett épületekbe pedig hajléktalan honfitársainknak biztosítanának lakhatást.
Kulcsár Gergely felhívta a figyelmet arra, hogy január óta megháromszorozódott a menekülttábor lakóinak száma, így mára mintegy kilencszáz főnek ad átmeneti otthont a befogadó állomás. A képviselő szerint a megnövekedett létszámnak a kiváltó oka, egy január elsejétől életbe lépett uniós jogharmonizáció, melynek értelmében a menekültstátuszért folyamodó határátlépők nem utasíthatóak ki, s nem vehetők őrizetbe a legfeljebb 30 plusz 60 napos procedúra idejére.
A honatya emlékeztetetett a "menekültek" által elkövetett sorozatos rendbontásokra, erőszakos bűncselekményekre, a magyar nőket – főként a fiatal lányokat - ért zaklatásokra, majd rámutatott: félő, hogy rohamosan fog nőni a "menekültek" száma, még több veszélyt hozva a magyar emberek számára. Ezen aggályát Kulcsár Gergely egy tegnapi hírrel is alátámasztotta, mely szerint 24 óra leforgása alatt 71 határsértőt fogtak el Csongrád megyében.
Ideális megoldás az lehetne, ha elkerülne az országból a tábor a román-moldáv határ közelébe, de ennek az az akadálya, hogy Románia nem tartozik a schengeni övezethez. Feltétlenül szükségesek azonban jogszabályi változások, a törvények szigorítására van szükség – hangsúlyozta az ellenzéki képviselő, majd vázolta konkrét elképzeléseit: az a "menekült", aki a legkisebb összeütközésbe kerül a törvénnyel, akár csak szabálysértést követ el, ne hagyhassa el a tábor területét. A befogadó állomás lakóinak túlzottan szabad mozgását is korlátozni kellene, este hét óra után ne tartózkodhassanak közterületeken! Azonnal szükség lenne a rendőri jelenlét növelésére, hogy a lakosokat megkíméljük a további atrocitásoktól – húzta alá Kulcsár Gergely.
Deczki Anna – szebbjovo.hu