Az Országgyűlés ügyrendi bizottsága eseti állásfoglalásban állapította meg, hogy L. Simon László a Kulturális és Sajtóbizottság elnökeként megsértette az Országgyűlésről szóló törvényt.
Vona Gábor frakcióvezetőként többek közt azért nyújtotta be az eljárást megindító panaszt, mert L. Simon rendszeresen az elnöki teendők átadása nélkül szól hozzá a vitákhoz érdemben, tulajdonképpen minden második megszólaló ő, sőt gyakran belebeszél főként Novák Előd házszabályszerű felszólalásaiba, és sértő kifejezésekkel illeti őt és a Jobbikot.
A Jobbik örömmel látja, hogy L. Simon pökhendiségei már a Fidesz számára sem teljesen vállalhatók, törvénysértései pedig néhány esetben védhetetlenek. Sajnálatos ugyanakkor, hogy a hetekkel korábban benyújtott panaszunkra is válaszul és a Novák Előddel szembeni személyes bosszújaként alkalmazta L. Simon László a tegnap a Jobbik képviselőjére kiszabott bírságot. A pénzbüntetés maximális mértéke ráadásul azt jelenti, hogy a kifogásolt cionista kifejezésnél durvábbat nem is tudnak elképzelni a kormánypártok, pedig ez a jelző bele kell férjen a véleménynyilvánítás szabadságába, a Jobbik ezért a jövőben sem hagy fel e szó olykor szükségszerű alkalmazásától az Országgyűlésben sem - közölte Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője.