Illegális bevándorlók Budapestre utaztatásának megszervezésével gyanúsítja a rendőrség a Jobbikhoz közel álló egykori Új Magyar Gárda kapitányát, Kiss Róbertet és társát - értesült a Napi Gazdaság. Érdemes hozzátenni közel állásról: a hazugságon és házasságtörésen ért Kiss az utóbbi időben a Jobbikot a csökkenő radikalizmusa miatt támadta. Ez még érthető is lenne a hiteltelen exkapitánytól, de meglepő fordulat lenne, ha ezek szerint talán az iszlamizmust hiányolja a cukipártból. Őszintén bízunk benne, hogy szír keresztényeket segített felebaráti érzésből az irgalmas szamaritánus - jó sok sékelért.

Kiss Róbertet és társát kedden hajnalban fogta el a Terrorelhárítási Központ (TEK) Röszke térségében - közölte a Napi Gazdaság. Az akcióról a TEK nevek említése nélkül számolt be szerdán, e szerint az elkövetőket akkor érték tetten, amikor éppen öt, Szíriából érkező bevándorlóval megállapodtak a szállításukról.
Kiss Róbertet és társát a szegedi rendőrkapitányságra szállították és jogellenes tartózkodás segítésével gyanúsították meg. Azt egyelőre a lap szerint nem tudni, mekkora összegért végezték a migránsok utaztatását, de a TEK helyszíni felvételei szerint több ezer euróról lehet szó.
A büntető eljárásról egyébként Kiss Róbert is beszámolt a Facebookon, a július 21-i bejegyzésében azt írta, "egy laza kedd délelőtti gyanúsítotti kihallgatás".
(Kuruc.info - HVG nyomán)
Kapcsolódó: