A siófoki rendőrség megerősítését kezdeményezte a város polgármestere a megyei főkapitánynak írt levelében. Piros Attila dandártábornok segítségét abban kéri Lengyel Róbert, hogy vezényelt erőkkel péntek és szombat éjszakánként a nyári szezont megelőzően is erősítsék meg a helyi rendőri erőket.

A 2008-as "felvonulás"
A hétvégén egy siófoki szórakozóhely két biztonsági őrét hagyta helyben egy több autóval érkező társaság. A városban terjedő szóbeszéd szerint "újra felbukkantak Siófokon az enyingi romák", amit nem csak ez az egy eset erősít meg. Az esetről hírt adó Sonline információja szerint ugyanis az elmúlt időszakban két másik, hétvégén nyitva tartó szórakozóhelyen is megjelent a hírhedt enyingi csapat, az egyik helyen többször is "erődemonstrációt" tartottak, mely ezek után be is szüntette a zenés-táncos rendezvények tartását.
Emlékezetes volt, országos visszhangot váltott ki egy 150-200 fős, zömmel enyingi cigányokból álló társaság hat évvel ezelőtti, ugyancsak demonstratív célzatú felvonulása a nyáron legforgalmasabb parti korzón, a siófoki Petőfi sétányon.
Balázs Árpád akkori polgármester az eset kapcsán azt mondta:"Botrányos, hogy a Balaton fővárosában nincsen elegendő rendőr a nyári szezon kellős közepén egy ilyen, az idegenforgalomra is káros megmozdulás megakadályozására. Ott a hatalmas városi rendőrpalota, de kong az ürességtől..."
A jelenlegi polgármester, Lengyel Róbert volt akkor a rendőrkapitány, aki szerint "nagyon megnyugtató", hogy az utóbbi években egy komplett rendőrkapitányságnyi rendőri erőt telepít a megyei főkapitány a szezonban Siófokra, ehhez képest az ő kapitányságvezetői idejében "ennek a létszámnak a töredéke érkezett, ha érkezett". A siófoki városvezető szerint rossz előjel, hogy még messze a nyár és már "vészjelek" érkeznek a szórakozóhelyekről. – Tapasztalatból mondom, hogy a fokozott rendőri jelenlét a legjobb visszatartó erő – így Lengyel. – Ezért kértem a levélben a főkapitány segítségét. Nem hagyhatjuk szó nélkül, hogy portyázó hordák szaglásszanak, meg kell tőlük védeni a várost!
Az önkormányzat egyébként erejéhez mérten támogatja a rendőrséget. – Korábban nem volt ez jellemző, idén azonban költségvetési tétel munkakörülményeik javításának a támogatása – tette hozzá a polgármester. – A rendőrség mondja meg, mire van a leginkább szüksége, s a város azt az eszközt, eszközöket vásárolja meg a részükre. Ezen felül a köztéri kameratelepítéseket is folytatjuk, oda kerülnek újabb kamerák, ahová a rendőrség javasolja. Módosítottuk a lakásrendeletünket is, ezen túl nemcsak szociális célból, hanem közérdekből is ki lehet utalni bérlakást, például éppen rendőröknek. A lakosságnak ugyanakkor elvárásai is vannak, amit most éppen az említett levélben fogalmaztam meg a megyei főkapitánynak.
(Sonline nyomán)
Frissítés: polgármester: "falkában járó hiénákra nincs szükség"