Egy kétgyermekes niggert azzal vádolnak az Egyesült Államokban, hogy egy parkolóhelyért folytatott vita során úgy megütött egy nőt, hogy az azóta is kómában fekszik. A majom szerint a nő ütött először, ő csak védekezett.
KIÜTÉS - Az atrocitásra február 25-én került sor, amikor a 25 éves, 1,5 méter magas, 45 kilós Lana Rosas a New York-i East Village 14. utcájában a barátjának próbált foglalni egy helyet, és nem engedte, hogy a 35 éves, 68 kilós Oscar Fuller odaparkoljon az autójával. Kettejük vitája odáig fajult, hogy a perpatvart követően Rosas vérző szájjal, eszméletlenül terült el az utcán, és azóta is kómában fekszik a Bellevue kórházban.
Fuller, a queensi villanyszerelő, bocsánatot kért Rosastól és a családjától, de állítja, a nő ütött először.
- Megütött - mondta a bíróság előtt újságíróknak a vádlott, aki 100 ezer dollár (20 millió forint) óvadék ellenében szabadon védekezhet.
- Borzasztóan sajnálom, ami történt, és amin Rosas most keresztülmegy. Kívánok neki gyors felépülést. Az eset az én életemet is tönkretette. Senki sem gondolná, hogy egy parkolóhely miatti civakodás ilyen messzire mehet.
Miután Fuller leütötte a nőt, elhajtott a helyszínről, csakhogy a szemtanúk le tudták olvasni a rendszámát, és értesítették a rendőrséget. A niggert nem sokkal később le is tartóztatták, és súlyos testi sértés bűntette miatt eljárás indult ellene. Fuller a cserbenhagyást azzal magyarázta, hogy egy születésnapi partin volt jelenése.

Felül az áldozat, alul az állat
- Bárcsak annyiban hagytam volna, hogy megütött, de reflexből visszaütöttem. Rosszul sült el - magyarázta tettét Fuller.
Az állatnak erőszakos bűncselekmény és drogbirtoklás miatt már korábban is meggyűlt a baja a rendőrséggel. Bírósági tárgyalása április 7-én folytatódik.
(BorsOnline nyomán)
Kapcsolódó: