Für Lajos, az MDF egykori alapító elnöke a Csengey Dénes Vándoregyetem ünnepi rendezvényén beszédében azt mondta: a lakitelki nyilatkozat mondatait most "a kijelentő mód legfelsőbb fokán" kellene megfogalmazni. Szerinte vannak területek, ahol nem háromszor, hanem százszor rosszabb a helyzet mint 20 évvel ezelőtt, a rendszerváltás időszakában volt. Für szerint egy-két éven át kemény diktatúra kellett volna azokkal szemben, akik előtte negyven évig ezt gyakorolták.

Für Lajos szerint diktatúra kellett volna

Für azt is hozzátette: 1989-90-ben beszédeiben többször is szólt arról, hogy diktatúrából nem lehet diktatórikus eszközökkel demokráciát csinálni, mert abból csak diktatúra lesz, de kiderült: tévedett. "Nem volt igazam, diktatúra kellett volna, igenis egy-két éven át kemény diktatúra azokkal szemben, akik előtte negyven évig ezt gátlástalanul nyíltan, sőt harsogva hirdették és gyakorolták" - jelentette ki.

"Számos más, nem ennyire nyílt, nem ennyire nyers példát lehetne azonban idézni, ahol a demokráciából demokratikus eszközökkel látható és nem látható diktatúrát lehet teremteni. Hát ilyen kérem a Gyurcsány-rendszer, ez egy lopakodó, demokráciából kifejlődő, kifejlesztés alatt álló diktatúra "- mondta.

Für Lajos, az Antall-kormány egykori honvédelmi minisztere arról beszélt, hogy a jelenleg hatalmon lévők "meggyengítették a honvédelmet". Olyan jelek vannak, hogy a munkásőrség újra szervezkedik és a Magyarországon lévő vagyonőri és biztonsági szolgálatok számbelileg meghaladják a rendőrség és honvédség összlétszámát.

Für Lajos arra is figyelmeztette hallgatóságát, hogy újra éledhetnek, el kezdhetnek dolgozni a KGB egykori emberei.
Kifogásolta, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök rendszereses találkozik Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

Lezsák: Gyurcsánynak mennie kell!

A húsz évvel ezelőtti lakitelki nyilatkozat még ma is érvényes, sőt nagyon is aktuális, éppen ezért a jubileum alkalmából ismét megszervezett találkozón nem az emlékezésen lesz a hangsúly, hanem a tennivalókon - hangoztatta szombaton Lezsák Sándor a Nemzeti Fórum Egyesület elnöke.

"Húsz évvel ezelőtt a lakitelki találkozón minden megszólaló egyetértett abban, hogy Kádárnak mennie kell (...) ma is van amiben nagyon széles körben egyetértünk: Gyurcsánynak mennie kell" - jelentette ki.

Lezsák Sándor szerint a jobboldalnak már most fel kell készülnie arra, hogy átvegye a jelenleg hatalmon lévőktől a kormányzást, szavai szerint ez bekövetkezhet három év múlva, de akár előbb is. A politikus "szervezkedésre" szólította fel hallgatóságát, a személyes kapcsolatok mozgósítására annak érdekében, hogy minél több szakmailag és erkölcsileg alkalmas embert lehessen bevonni a közéletbe.

(MNO)

Kuruc.info kommentár: A legmélyebben egyetértünk Für Lajossal, valóban diktatúra kellett volna! csak az birizgálja az oldalam, hogy ha ennyire tisztán látja a helyzetet Für Lajos bácsi, akkor miért adta feleségül a lányát egy, ezt a diktatúrát tehetetlenségével alaposan kiszolgáló politikushoz, a zabigyerekgyártó Zsidó Tomikához?