Az ENSZ-nek le kellett állítania hétfőn humanitárius műveleteit a Gázai övezetben egy újabb izraeli kiürítési parancs miatt; a hadsereg ezúttal az övezet középső részén lévő Deir el-Balah menekülttábor elhagyására szólította fel a civileket - közölte egy meg nem nevezett, magas rangú ENSZ-tisztviselő.
A Gázai övezetben ebben a táborban dolgozik a legtöbb ENSZ-segélymunkás azóta, hogy néhány hónappal ezelőtt az alkalmazottaknak a civilekkel együtt el kellett hagyniuk a rafahi tábort az övezet déli végén.
Az a fejlemény, hogy a Deir el-Balah-i tábort is el kell hagyniuk, azt jelenti, hogy az övezetben már sehol nem tudnak dolgozni e pillanatban - mondta az illető. Ez tényszerűen van így, nem arról van szó, hogy hivatalosan leállítják a munkát, azt nem tehetik meg, mert az embereknek szükségük van a segítségükre - tette hozzá.
Az Izrael és a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet között tavaly október óta dúló háború alatt az ENSZ már többször megakadt a humanitárius munkában, de olyan még soha nem történt, hogy semmit ne tudtak volna csinálni. Most ilyen helyzet állt elő, de amint lehet, folytatják, és ott ahol tudják - jelentette ki.
(MTI)