Amint az alábbi példa is mutatja, a figyelmetlenebb emberekkel könnyen megeshet, hogy személyes adataikkal visszaélnek.
Ha egy hírportálon, blogon személyes adatokat kérnek, fogjunk gyanút. Soha ne adjunk meg valódi nevet, lakcímet, mobilszámot egy sima regisztrációhoz (más persze a helyzet, ha azért regisztrálunk, mert rendelni szeretnénk valamit). Ha gyanús alakokról van szó (mint például Polgár Tamás, Tomcat esetében), a legjobb, ha a saját érdekünkben messziről elkerüljük őket és mindent, amihez közük van.
Adatainkkal sokféleképp vissza tudnak élni. Eladhatják különböző cégeknek az adatbázist (személyes adatok, IP-címek, böngészési szokások stb.), hogy azok reklámot küldjenek, felhasználhatják adatainkat pl. választási csaláshoz (kopogtatócédulák) vagy más bűncselekményekhez is.
Jelszavunkat úgy válasszuk meg, hogy azt ne lehessen kitalálni (nagyon sokan születési dátumot, becenevet, kutyájuk nevét adják meg, ami nagy hiba), és legalább fél évenként változtassuk meg. Banki oldalakra más jelszót használjunk, hogy ha a postafiókunkhoz hozzá is férnek, a pénzünkhöz ne tudjanak. Az alábbi cikket pedig ajánljuk azoknak, akik még nem olvasták. Tanulságos.
Március 1-én írtuk: Beszervezték Tomcatet a börtönben? Az NBH kezébe jutott a bombagyáros adatbázis, több ezer felhasználó bizalmas adataival

Részlet az adatokból - kitakartuk
Köztudott, hogy az egész NBH a nemzeti oldalon lóg. Számtalan ügynökük lehet beépülve, köztük olyanok is, akikről sokan nem is sejtenék. De nem lehet a végtelenségig fedve az ügynök, előbb-utóbb lebukik. A Magyarok Nyilai-ügyben például nemrég derült ki, hogy, úgy tűnik, Benkő György 10 évnyi ismeretség után végül sikerrel férkőzött az egyik hazafi bizalmába. A rendőrség lecsapott, sokan ülnek még ma is börtönben. Most Polgár Tomcat Tamásról derültek ki érdekes dolgok.
Sok helyen linkelünk, hogy a kíváncsiak/hitetlenkedők ellenőrizhessék az állításokat és bővebben tájékozódhassanak.
Honnan jött Tomcat?
Vargabetűkkel tarkított pályája volt. Barátnője zsidó (a hiedelemmel ellentétben információink szerint még mindig együtt vannak), őmaga krisnás. 2002-ben az MSZP-re szavazott, utána még évekig szélsőliberális nézeteket vallott. 2004-es írásában csőcseléknek, "kurvák kölykei"-nek nevezte az '56-os hősöket, és szerinte Kádár jóindulatú és tisztességes ember volt, aki a legjobb megoldást választotta... További vérlázító idézetek tőle ezen a linken.
Ilyen múlttal került hirtelen a nemzeti radikális oldalra, mely elkövette azt a hibát, hogy befogadta kifejezetten nemzetellenes performanszai (pl. bohócruhában becsületnapon) után is. Botrányos akcióival, szerepléseivel hívta fel magára a figyelmet. Kedvelt és vicces figurának számított néhány évig, 2008-tól azonban kimutatta a foga fehérjét.
Tomcatet megtörhették a börtönben
Tomcaten 2007-ben ütöttek rajta a kommandósok, több hónapig (!) börtönben volt. Az ügy "csepeli bombagyár" néven híresült el, a vád szerint Tomcat egy szoci-zsidó felvonulást akart megzavarni házi készítésű (füst?)bombáival. Letartóztatása után néhány hónapra végül kiszabadult, megkezdődött az ügy tárgyalása. Ami különösen érdekes, hogy információink szerint maga az ügyész kezdeményezte a főbb vádpontok ejtését, amit hazafiak ellen SOHA nem szoktak csinálni. Tomcat megúszta pénzbüntetéssel az ügyet. Gyanús. Könnyen lehet, hogy egyezséget kötöttek.
Az előzetes hosszú hetekig, hónapokig igen kemény dolog, sokakat meg tudnak törni a sünök. Hírportálunk értesülése szerint a Magyarok Nyilai ügyben is ez történt - Sós Tibort például szabadon engedték bizonyos információkért cserébe. Részleteket egyelőre nem tudunk.
Intő jelek - már többször köpött a rezsimnek
Polgár Tamás már 2008 decemberében járt az ügyészségen, ahol a Kuruc.info névtelenségbe burkolózni kényszerülő szerkesztőiről kérdezték. Ő készséggel válaszolt a rezsim kopóinak, ám később már magyarázgatta olvasóinak, hogy ez nem is úgy volt, ez még nem spicliskedés, mi mást tehetett volna stb... Akkor még tagadta, hogy besúgna a rezsimnek, de legutóbb azonban már a látszatra sem adott, nyilvánosságra került a bíróságnak írott levele, amelyben önként kéri, hogy őt és csicskáját, Sipos Zoltánt (Blogin) hallgassák ki a bíróságon, mert tanúskodni kívánnak a vád oldalán, amit a Gyurcsány-Bajnai rezsim indított még a 2006-os események kapcsán.
Tomcat így vélekedik saját tettéről az egyik általa régóta látogatott fórumban:
#229: tomcat - 2009.11.13.20:51
Így van, önként ajánlkoztam. Miután Molnár elhordott minden szarnak, tönkretette, amit felépítettem, elhitette mindenkivel, hogy spicli és áruló vagyok, egyetlen lehetőségem maradt: hogy tényleg spicli és áruló legyek. Min változtat? (...)"
#233: tomcat - 2009.11.13.21:12
Ó, engem kurvára hidegen hagy, hogy az ostoba erkölcsi ideáljaid szerint mit szabad és mit nem. Aki belém rúgott, azt belököm a vonat alá. Akkor is, ha előtte a barátom volt. (...)

Ez a két bárgyú spicli segíti a rezsimet a 2006-os események kapcsán

Blogin, a másik spicli

Ez is ő
Négyezer regisztrált felhasználó személyes adatai jutottak az NBH kezébe
Tomcat 2007-ben megalapította az utóbbi időkben már csak a Cédulagyár gúnynéven emlegetett blogot, ami néhány hónappal ezelőtt lehúzta a redőnyt, megszűnt. Látogatottsága egyébként a végére már rohamosan csökkent, miután az olvasók többsége megunta Tomcat hazugságait és patkányságait.
Tomcat blogjára csak valódi névvel, telefonszámmal, emailcímmel és lakcímmel lehetett regisztrálni. Sokszor ellenőrizték is az adatokat, persze arra soha nem adtak választ, hogy egy blogra ahhoz, hogy a cikkekhez hozzá lehessen szólni, miért kell ilyen adatokat megadni. Pedig ez már önmagában gyanús kellett volna legyen a felhasználóknak... Egy válasz lehetséges: Tomcatnek szüksége volt egy radikális fiatalokat tömörítő adatbázisra.
2008-ban az időközi ferencvárosi választáson Tomcat a Zöld Párt színeiben indult képviselőjelöltként, hogy ő majd megmutatja a névtelen Szegedit indító a Jobbiknak, viszont már az elején csúnyán megbukott. Kiderült ugyanis, hogy fénymásoltak egy rakat kopogtatócédulát, a választók adatait pedig odahamisították. Tessék megkapaszkodni: 1165 leadott cédulájából 13 volt eredeti, az összes többi hamisítvány. Egy több éve halott ember is "ajánlotta" őt és pártját. A bíróság kizárta őket, a rendőrség jelenleg is nyomoz választás rendje elleni bűncselekmény címén, már több száz embert hallgattak ki, de Tomcat kezén nem kattant a bilincs...
Lehet, hogy ilyen választási célra kellett neki a felhasználói adatbázis? Mozgósításra jó lehetett volna, viszont személyi azonosító is kell a cédulára, azt meg nem kért Tamásmacska a netes regisztrációhoz, tehát ebben a formában az adatbázist nem lehetett volna cédulagyártásra használni.
Polgár Tamás meglehetősen szélsőjobbos nézeteket vallott 2007-től kezdődően (hivatalosan legalábbis) azt hirdette, hogy még a komcsik gyerekeit is fel kellett volna akasztani, többször buzdította olvasóit, hogy álljanak a talpukra és torolják meg a cigányok rémtetteit. Tehát könnyűszerrel gyűjtötte maga köré azokat, akik érdekesek lehetnek az NBH számára.
Az adatbázis illetéktelenek kezébe került, hozzánk is eljutott. Ebből az egészből tanulhat mindenki: ha egy blogra, fórumra, hírportálra ilyen adatokat kérnek a regisztrációnál, fogjunk gyanút. Ne regisztráljunk, kerüljük el messziről az ilyen oldalakat. És soha ne adjunk meg valós adatokat, mert visszaélhetnek vele.
Feltörték a a Cédulagyár.hu-t - de az adatbázist nem tudták lementeni
Tomcaték blogját megszűnése előtt pár hónappal feltörték ismeretlenek, mindenki admin jogot kapott. Spiclicat és programozója, Gabucino is azt állította, hogy megvizsgálták a támadás nyomait, és senki nem fért hozzá a teljes adatbázishoz, "nem kell izgulni".
Így írt a támadásról a rendszergazda, Bérczi Gábor:
"Gabucino                                                                                      2008 december 27. 00:05:08
Fogyatékosok és UNIX-okhoz tökhülyék kedvéért akkor elmagyarázom: a "kikerült az adatbázis" azt jelenti, hogy ledumpolták az egészet és letöltötték.
Ez nem történt meg.
Az, hogy páran supervisor jogokat kaptatok, és megnézegettétek 5-6 kedvenc fórumtársatok személyes adatait a klikkelgetős felületen, az megtörtént. Ez a rendelkezésetekre álló időt és a GUI "hihetetlen" sebességét figyelembe véve kb a felhasználók 0.5%-át jelenti, és ez úgy is csak egymás közt, meg a pár némán itt lapító indexes agybeteget jelenti, akik örültek hogy ráklikkelhetnek tomket júzerjére."
Tehát azt állították és állítják a mai napig nagy magabiztossággal, hogy az adatbázis nem került ki. Pedig "valahogy" mégis eljutott az NBH-hoz (is). Egy névtelen olvasónk írt nemrég egy levelet, íme néhány részlet:
"Sziasztok!
Egy olyan történetem van számotokra, ami biztos érdekelni fog titeket. Most is hányingerem van, ha arra gondolok, amit megtudtam, de leírom az egész történetet az elejéről.
Múlt héten Skype-on beszéltem egy régi ismerősömmel, aki annak idején nyomozó volt. Egészen jóban voltunk, bár a politikai nézeteink mindig is különböztek, de erről csak ritkán beszéltünk. Most már majdnem egy éve kint él Kanadában, azóta elég ritkán beszélgettünk.
Viszont múlt héten úgy alakult, hogy hosszan, mindenféléről dumáltunk és szóbajött valahogy Tomcat. Kérdezte, hogy tudom-e, hogy Tomcat spicli volt. Mondtam neki, hogy igen. Erre ő: mármint tudom-e, hogy rendszeresen jelentett, és talán még mindig jelent a rendőrségnek? Miből gondolod, kérdeztem? Erre ő: én voltam az összekötőtisztje...
Azt hittem, szopat, de mutatott pár screenshotot, egy Excel-táblázatról, teli névvel, meg emailcímmel. Azt mondta, hogy ez a Bombagyárra regisztrált felhasználók listája, mármint abból az utolsó változat, mielőtt eljött a yardtól. Tomcat Alfa néven jelentett neki, és többek között rendszeresen át adta neki a Bombagyárra regeltek teljes listáját, névvel, címmel, mindennel. (Friss: A besúgó Polgár Tamás leleplező cikkünk után kétségbeesetten próbálja menteni irháját, magát áldozatként kívánja beállítani. Olvasóinak postafiókjába levelet küldött, amelyben ez a "szenzációs" érv szerepelt: "A fedőnevek megválasztásánál értelemszerű alapfeltétel, hogy a fedett személyre a legtávolabbról se utaljon. Akkor vajon miért éppen az "Alfa" nevet kaptam volna, a német juhászkutya nevét, akivel felnőttem, és akinek megírtam a történetét a régi blogomon?" A szánalmas hazugságra bőven elég egy példát hozni: Vikidál Gyula rockzenészként, a Dinamit együttes tagjaként a magyar zenei világ szereplőiről jelentett a belső elhárításnak. Vikidál fedőneve Dalos volt... Tomcat egyik hazugságból a másikba menekül, életünk végéig lehetne cáfolni ezeket, mert mindig kitalál valami újabb történetet, amivel próbálja magyarázgatni vele kapcsolatos, rendkívül gyanús történeteket - a szerk.) Még a börtönben törték be, ha nem megy bele, bent tartották volna még pár hónapot. Miután kijött, utána valamennyi pénzt is kapott, meg belsős rendőrségi infókat, ezért cserébe szóbeli jelentéseket tett, meg ugye szállította a bombagyáros userek adatait.
A fájlt csatoltam."
Olvasónk állításait nem tudjuk ellenőrizni. Egy biztos: az Excel-fájl egészen pontosan 3770, a Spicligyárra regisztrált ember adatait tartalmazza. Név, születési dátum, emailcím, lakcím, mobilszám, felhasználónév. Mi nem tesszük elérhetővé a fájlt, de mutatunk néhány képernyőfotót bizonyítékként, az adatok jó részét kitakarva, de pl. a mobilszám utolsó számjegyeit meghagyva, aki szerepel rajta, az  így megbizonyosodhat arról, hogy az adatok valódiak.
Ahogy hozzánk is eljutott, úgy egészen biztosan másokhoz is, a Teve utcában nyilván örültek egy friss adatbázisnak...





További bizonyítékként megtekinthető itt a listában szereplő 3770 darab felhasználónév is, így az érintettek is utánanézhetnek. Bizalmas adatokat nem teszünk közzé.
Egy biztos: itt valami nagyon bűzlik.
Tomcat átverte legelvakultabb követőit is
Polgár Tamás bűnlajstromán sok minden van, a Drága Polgár úr című dossziéban össze is gyűjtöttük. Százezreket nyúlt le olvasóitól, amit a mai napig nem adott vissza, állandóan hazudozott nekik pl. arról, hogy egy kakiszexes zsidó prostituáltat alkalmazott szerkesztőként - persze később letagadta azt, hogy ő erről tudott volna... Olvasótábora folyamatosan apadt, a radikális oldalon mára már mindenki elfordult tőle, miután nekiment az egykori bajtársaknak, rágalmazta a Jobbikot, Morvait és Vonát. Toroczkai például annyira megelégelte Tomcat ténykedését, hogy párbajra hívta, ami elől Tomcat persze megfutamodott.
Szóval olvasótábora folyamatosan csökkenni kezdett, csak azok maradtak ott, akik minden szavát bevették, akik azt is elnézték volna neki, ha a megöli a saját anyját. Tc blogja azonban pár hónapja váratlanul megszűnt. Teljesítette a feladatát?
Tamásmacska olvasóit korábban "szánalmas szar"-nak nevezte egytől egyig, legutóbb pedig elküldte a búsba és porba alázta leghűségesebb talpnyalóit írásában: "lóf@sz a seggetekbe, szánalmas szarok, k*rva égők voltatok". Így búcsúzott, az egykori bombagyáros szerzők pedig cserbenhagyták a "közösséget", ma már mindenki máshol folytatja blogolást, el sem búcsúztak "rajongóiktól", vagy pontosabban bólogató jánosaiktól.
A. János - Kuruc.info