Az Egyenlő Bánásmód Hatóság előtt egyezséget kötött a Háttér Társaság a Melegekért nevű "jogvédő" szervezet és a Magyar Labdarúgó-szövetség. A régi, "diszkriminációra" hivatkozva bepanaszolt szabályzatot megváltoztatták: a családi szektorba szóló kedvezményes jegyet most már azonos nemű "párok" is megvásárolhatják, mert Jóska és Béla is családnak fog számítani, sőt a "pár" köcsögebbik tagjának nem kell jegyet vennie.

Ez lesz a családi szektorban, hogy legyen mit nézniük a gyermekeinknek
A Háttér azt sérelmezte még tavaly szeptemberben, hogy az MLSZ egyik határozata "hátrányosan megkülönbözteti az azonos nemű párok családjait", mert ők nem vehetnek kedvezményes jegyet a családi szektorba.
Az MLSZ hivatalos értesítőjében tavaly szeptemberben jelent meg a 170/2012-es határozat, ez foglalkozik a kedvezményesen árusítható jegyekkel. Ebben az áll, hogy a családi szektorban a felnőtt férfi jegye teljes árú, női kísérője jegye térítésmentes, a gyerek jegye (maximum 3 gyerekig) 25 százalékos áron vásárolható meg. Mivel a szövegben kifejezetten férfi és nő szerepelt, a határozat alapján a férfi-férfi illetve nő-nő "párok" és az általuk nevelt gyerekek elestek a kedvezményes jegyvásárlás lehetőségétől.
A Háttér panasza után, miután elindult az EBH eljárása, az MLSZ módosította a szabályzatát. A felek május 28-án írták alá a végleges megállapodást, azt az EBH június végén hagyta jóvá. Az MLSZ döntése azonban már a március 3-i hivatalos értesítőben megjelent. Az új változat már nem férfiról és nőről rendelkezik, hanem "két nagykorú magyar állampolgárról".
A hazai buzijogi küzdelmek értelmes voltára jellemző, hogy nem is volt olyan homokos, aki panaszt tett volna amiatt, hogy hiába próbált kedvezményes jegyet venni a köcsögének - derül ki a híradásból. Talán nem csak nekünk jut eszünkbe a Loretta-jelenet Brian életéből - ugyanez zajlik itt is:
(Kuruc.info - Index nyomán)