Egy buzi társkereső oldal akart hirdetni a budapesti buszok oldalán, de szerencsére a BKK (vagy egy testület, melynek kilétét úgy tűnik már szégyen vállalni még ilyen gerinces döntés meghozatalakor is) nem engedélyezte, mert helyes meglátásuk szerint a fiatalok szellemi, érzelmi és erkölcsi fejlődésére káros lett volna a hirdetés.
A pimasz terv szerint a hirdetés a buszok oldalán lett volna, és szivárványszínű alapon azt írták volna rá, hogy "Megújult a melegrandi.hu", vagyis szokás szerint nyíltan támadták volna a közerkölcs még talán létező maradékát.
Zoom
Weiler Péter, a "társ"kereső oldalt üzemeltető cég vezérigazgatója a Nők Lapja Cafénak azt hazudta, ez lett volna az első olyan kampány a magyar reklámpiacon, ami mainstream felületeken, kifejezetten "melegeknek" szól, ezért szomorúak amiatt, hogy a fővárosi buszokon nem jelenhetnek meg, de még nem adták fel. Weiler azt mondta, a BKK reklámfelületeit értékesítő cég arra hivatkozott, hogy a hirdetés a fiatalkorúak szellemi, érzelmi vagy erkölcsi fejlődésére káros.
A BKK azt közölte a lappal, hogy a kihelyezett hirdetések/reklámok a mindenkor érvényes Magyar Reklámetikai Kódex előírásainak kell, hogy megfeleljenek, valamint a reklámokkal kapcsolatos törvényi előírásoknak is.
Emellett azt közölték, hogy a szerződéseik nem írják elő a partnereknek az egyes hirdetési anyagok előzetes jóváhagyását, a BKV Zrt.-nél nem működik külön reklámetikai bizottság, így a konkrét esetben sem kérték ki a BKV Zrt. szakmai véleményét.
(HVG - NL Café korrigálva)