Irán és Oroszország labdarúgó-válogatottja csütörtökön Teheránban nézők előtt vív barátságos mérkőzést - jelentette be az orosz sportági szövetség.
Korábban az iráni szövetség azt közölte, hogy mérlegelik a mérkőzés üres lelátók előtti megrendezését, bár a szurkolók esetleges kizárására nem szolgált magyarázattal. A két ország illetékeseinek megbeszélései során orosz részről felvetődött, hogy a mérkőzést - ugyancsak március 26-án - az iráni főváros helyett Szocsiban rendezzék meg.
Oroszország ukrajnai háborúja miatt az orosz válogatott tavaly márciustól feketelistára került a nemzetközi (FIFA) és az európai szövetségnél (UEFA) egyaránt. Mindkét szervezet kitiltotta az égisze alatt zajló tornákról a csapatot, amely így nem játszhatott a katari világbajnokság selejtezőjének rájátszásban, nem szerepelt a jövő évi Európa-bajnokság selejtezőjének sorsolásán sem, és csupán barátságos mérkőzéseket vívhat azóta is.
Az iráni vendégszereplésig az orosz válogatott három nemzetközi meccset tudott játszani, egyformán volt szovjet tagköztársaságok, szeptemberben Kirgizisztán (2-1), novemberben pedig Tádzsikisztán (0-0) és Üzbegisztán ellen (0-0).
(MTI)