A Fidesz megszüntette az ország egyetlen '56-os múzeumának működési támogatását - írja bejegyzésében Novák Előd, alább a folytatás.
A Pongrátz Gergely által alapított múzeum állami támogatása érdekében országgyűlési képviselőként 2010-től évekig nyújtottam be költségvetési módosító javaslatot, de a fideszes többség mindig leszavazta azt. Végül 2015-ben a Honvédség felújította, de működési támogatást nem adtak, azt csak Kiskunmajsa önkormányzatával kötött együttműködési megállapodással sikerült úgy-ahogy biztosítani. De miután egy éve fideszes többségűvé vált az önkormányzat, idén felmondta ezt a megállapodást.
Eközben a Fideszt nem zavarja a budapesti Szabadság téri kommunista megszállási obeliszk, és Gyurcsányék városligeti vaskefeemlékműve sem, mely szintén inkább a megszállóknak állít emléket. Az ország egyetlen 1956-os múzeumának tehát nincs semmilyen működési támogatása, csak a Mi Hazánk Mozgalom követeli azt, tegnap méltóságteljes megemlékezést is tartottunk ott Szabadi István pártigazgatónk szervezésében.