A politikai pártok nem képesek újjászervezni a társadalmat, ezért a pártoknak az erre alkalmas közösségekkel kell összefogniuk, és ezek munkáját támogatni – mondta egy hétfő esti rendezvényen Kósa Lajos. Ez a "hétfő esti rendezvény" azonban nem akármi: Debrecen polgármestere, a Fidesz alelnöke a Hetek című hitgyülis hetilap Közéleti Klubja vendégeként tartott helyzetértékelést a Hit Parkban. Ilyen helyekre járnak a Zsidesz vezető politikusai, s ilyenek előtt gyalázzák a hazájukért tenni akaró nemzeti erőket, magyarázkodva, hogy nekik bizony semmi közük hozzájuk. Az ATV beszámolójából idézünk.
"Igazi egyháznak" tartja a Hitgyülit a Fidesz
Az ilyen közösségek (ti. a pártok által támogatandó, a társadalmat újjászervezni képes közösségek, melyekkel össze kell fogni) sorában elsőként az egyházakat említette a politikus. Szükség van kis- és nagy egyházakra, akkor is, ha – tapasztalatai szerint – ezek között nem mindig harmonikus a kapcsolat – mondta, majd egy kérdésre válaszolva leszögezte: a Hit Gyülekezetét is "igazi egyháznak" tartja, szemben néhány olyan egyházi státuszú szervezettel, amely valójában gazdasági tevékenységet folytat, csupán a kedvezőbb adózási szabályok miatt bújik egyházi köntösbe. Ez utóbbiakkal szemben a jelenleginél szigorúbb szabályozásra lenne szükség – fogalmazott Kósa Lajos.
A Jobbik a legnagyobb baromság
A "szélsőjobb" sokkal többet árt a Fidesznek, mint amennyit használ, így alaptalanok a vádak, melyek szerint a Fidesz támogatná ezeket a szervezeteket. A MIÉP 2002-ben 340 ezer szavazatot vitt el a Fidesztől, miközben az MSZP csak 40 ezerrel szerzett többet Orbánéknál, 2006-ban pedig a MIÉP-Jobbik szövetségre leadott voksok bizonyultak elveszettnek, hiszen ha ezeket a Fidesz kapta volna, megnyerhette volna a választást – "érvelt" igazi zsideszes módjára Kósa. (Az örök koalíciós partner, az SZDSZ által bezsebelt szavazatokról valamiért megfeledkezik... Tehát Kósa pofátlanul hazudik, ha az összes miépes a Fideszre szavazott volna, akkor sem nyertek volna, mert eközben az SZDSZ pár százezer szavazatának köszönhetően szoci-libsi többséggel alakult volna kormány, mert a Fidesz önmagában nem lett volna elég erős.  Az MSZP-SZDSZ következetesen erre játszik: a zsidópárt begyűjti azok szavazatait, akik a komcsikra amúgy sem szavaznának. Kóser Laliék viszont ezt nem merik a Jobbikkal kapcsolatban felvetni sem, hiszen az izraeli testvérpárt azonnal szalonképtelennek kiáltaná ki őket - és persze azért, mert ugyanazoknak a globálcionista köröknek a lekötelezettjeik, mint a többi parlamenti párt. Miért ekkora ellenség a Jobbik? Miért nem az MSZP-vel foglalkoznak a kampányban? Probléma lenne talán, ha nem 17, hanem mondjuk "csak" 16 fideszes jutna be Morvai Krisztina mellett? A Fidesz szerint igen, mert egy a tábor, egy a zászló, Deutsch Tamást az EP-be, Morvait az MSZP pénzeli! - a szerk.)
A politikus szerint napjainkban a Jobbik erőteljesebben támadja a Fideszt, mint az MSZP-t, mert ugyanarra a szavazóbázisra vadászik, mint a Fidesz. (A lenti kapcsolódó anyagok fényében javasoljuk olvasóinknak, az előző mondatban cseréljék fel a Jobbik és a Fidesz szavakat - érdekes lesz az eredmény - a szerk.)
Kóser hosszasan bizonygatta: semmilyen módon nem tud azonosulni a Jobbikkal, a holokauszt nevű cionista történelemhamisítás egyes képtelen elemeinek kétségbe vonásáról pedig így vélekedett: "úgy agyrém, ahogy van”.
"A Jobbik a legnagyobb baromság" - összegezte véleményét a nemzeti radikális párttal kapcsolatban a Fidesz alelnöke.
Maradna minden a régiben
Kósa a szerintük várható kétharmados győzelemről szólva kijelentette: a Fidesz a "demokrácia talaján áll", ezért kizártnak tartja, hogy egy kétharmados győzelmet kihasználva a "demokrácia kárára változtatná meg az alkotmányt". Ha így lenne, ő volna az első, aki visszavonulna – tette hozzá.
(ATV nyomán)
Kósa kedvenc "egyházáról":
A Jobbik által támadott, ártatlan Fideszről: