Sajnálatosnak nevezte egy pénteki rádióműsorban a Fővárosi Bíróság elnökhelyettese, hogy a Magyar Gárda feloszlatásának ügyét tárgyaló bírósági peren megjelentek "olyanok is, akik nem értenek egyet a gárdával", mert emiatt alakultak ki botrányos körülmények a bírósági tárgyalóterem előtt.
„Megérkezett sajnálatos módon egy a Magyar Gárda céljaival ellentétes célokat képviselő csoport is, és ebből alakult ki egyfajta vita, amelynek az eredménye az volt, hogy a rendőrséget igénybe kellett vegye saját biztonsági őrségünk, hogy nehogy véletlenül valamiféle további probléma keveredjen ki a dologból” – fogalmazott Szebeni László az úgynevezett közszolgálati rádió kora reggeli műsorában bejátszott nyilatkozatában, azt kommentálva, hogy szerdán a rendőrség közbelépésére volt szükség a bíróság épületében a Magyar Gárda perét kísérő botrányos események miatt.
A Fővárosi Bíróság elnökhelyettese azt is hangsúlyozta: a bíróságnak csak az a feladata, hogy a tárgyalóteremben megőrizze a rendet. Ott pedig – szavai szerint – nem történt semmi.
Szebeni László nem nevezte meg, melyik csoport megjelenése volt „sajnálatos”. A rádió riportere úgy értelmezte a Fővárosi Bíróság elnökhelyettesének szavait, hogy azok Kolompár Orbánra, az Országos Cigány Önkormányzat elnökére vonatkoznak.
(MNO)