"Egy júniusi kormányrendelet szerint csak azok a kaphatnak támogatott szállást, akik háborús területről érkeznek Magyarországra. Szerda délelőtt 120 kárpátaljai menekült került utcára Kocson. Kilakoltatott nőkkel, anyákkal beszélgettünk, akik nem szeretnének hazaköltözni, félnek, hogy már nincs hova menniük lakni" - írja videója kapcsán a Telex.
Videón a "menekültek" - és persze a sok pulya:
Frissítés: "véget kellett vetni annak, hogy a magyar állam munkaképes korú személyek esetén havonta 800 millió forintot fizessen ki"
A döntést elfogadó 3900 főből 120-nál alakult ki vita, őket a Soros-szervezetek úgy okosították ki, hogy ha visszaköltöznek, és nem jönnek ki, akkor bonyolult peres eljárásokban lehet őket csak eltávolítani. Miután ezt a szállásadó is megtudta, már nem akarja biztosítani ezt nekik, ebből álltak elő a tegnapi nehézségek - közölte Gulyás Gergely az ezzel kapcsolatos kérdésre válaszolva.
2. frissítés: Ábrahám Barnabás, a Mi Hazánk Mozgalom Komárom-Esztergom vármegyei elnökének közleménye az eset kapcsán
Komárom-Esztergom vármegye nem egy nagyra nőtt fogadó, az állam pedig nem egy végtelen pénzcsap
Szerdán és csütörtökön Kocs utcái Ukrajnából érkezett, javarészt cigány menekültekkel voltak tele, miután el kellett hagyniuk eddigi szálláshelyüket, melyet a magyar kormány fizetett az állam pénzén olyan munkaképes, ám munkát nem vállaló személyeknek, akik Kárpátaljáról, tehát nem háború sújtotta övezetből érkeztek. Ez Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint évi 10 milliárd forintot jelentett az államkasszából országos szinten. Ám ennek most vége.
Noha érthetetlen, hogy eddig az állam miért állta olyan személyek költségeit, akik szisztematikusan nem akarnak dolgozni, pedig munkaképesek, intő jel ez a jövőre nézve. Komárom-Esztergom vármegye utcái pedig nem arra valóak, hogy a szállásról elbocsátottak ott éljenek, hiszen az információk szerint többen nem akartak felszállni azokra a buszokra, amelyek Dorogra vitték őket, mely természetesen szintén nem jelent hosszútávú és kielégítő megoldást.
Feltűnő, hogy amíg a Kárpátaljáról érkezett magyar honfitársaink kivétel nélkül beilleszkednek és munkát vállalnak, vannak, akik kihasználva a kiskapukat pusztán állami segélyeken tengődnek, pedig legtöbb esetben még csak nem is magyar állampolgárok.
Magyarország nem egy jótékonysági szervezet, hanem egy ezer problémával küzdő ország, ahol sok esetben feleslegesen folynak el milliárdok, miközben becsületes, magyar családoknak okoz nehézséget egyről a kettőre jutni. Itt lenne az ideje több fronton is szemléletet váltani.
Ábrahám Barnabás, a Mi Hazánk Mozgalom Komárom-Esztergom vármegyei elnöke