A korlátozások fokozatos feloldására és a vállalkozások hatékony támogatására van szükség - jelentette ki a Mi Hazánk Mozgalom elnöke vasárnap Csongrádon.
Toroczkai László sajtótájékoztatóján - amelyet megelőzően a párt szimpatizánsainak egy csoportja fáklyákkal gyűlt össze a város központjában - azt mondta, most hogy elkezdődtek az oltások, itt az ideje annak, hogy észszerű módon elkezdjék feloldani a koronavírus-járvány miatti korlátozásokat.
A politikus követelte, hogy a kormány nyújtson hatékony támogatást a vállalkozásoknak, kiemelten a turizmusban és a vendéglátásban tevékenykedő cégeknek.
Minden szektornak szüksége van a támogatásra, mert ahogy csökken a fogyasztás, végül a gazdaság valamennyi ágazat meg fogja érezni azt a rendkívül sok káros intézkedést, ami eddig történt - közölte a pártelnök.
Amennyiben a következő hetekben, hónapokban a kormány nem hozza meg bajbajutottakat segítő lépéseket - mint a bérleti díjak elengedése vagy a kieső jövedelmek pótlása -, akkor számítani kell arra, hogy polgári engedetlenség, tüntetések, demonstrációk bontakoznak ki Magyarországon. A Mi Hazánk Mozgalom kész ezek élére állni - mondta Toroczkai László.
A rendőrség a sajtótájékoztatót megelőzően igazolta a város központjában összegyűlő embereket. Toroczkai László a tájékoztatót követően elmondta, amennyiben a megjelentek ellen eljárás indul, a párt kész jogi védelmet nyújtani, illetve segíteni az esetleges bírság kifizetésében.
(MTI)