220-250 millió forint értékű anyagi támogatást nyújtott Ungár Péter, az LMP társelnöke saját vagyonából Vitézy Dávid főpolgármesteri kampányához – ezt az LMP társelnöke, EP-listavezetője árulta el a Szélsőközép YouTube-csatornán futó, Vágatlanul című műsornak adott interjújában.
Zoom
Tarlós ezt inkább kihagyná... mindkét részről (fotó: Vörös Szilárd / 24)
– El fogunk számolni ennek a részleteivel, de én vagyok a legnagyobb adományozója – mondta Ungár, aki azért szállt be a kampányba, mert "hisz benne". (És főleg mert az 1%-os pártjának kb. ez az egyetlen esélye az életben maradásra - a szerk.)
"Úgy gondolom, hogy sikeres lesz, és jó állításokat fogalmaz meg. Az egész fasza" – fejtette ki Ungár a politikai hitvallását.
A beszélgetés során Ungár Karácsony Gergely vádjaira reagálva elmondta, hogy Vitézy túlságosan autonóm személyiség ahhoz, hogy a Fidesz jelöltje legyen.
Zoom
Saját lábukon... (fotó: Fb)
"Ezért vagyunk mi a jelölőszervezete, mert nálunk lehet autonóm személyiségnek lenni" – mondta Ungár, hozzátéve, hogy Vitézy programjában az LMP hozta a szociálpolitikai részt, miközben az olyan városfejlesztési vitákat, mint a Galvani híd és a Déli körvasút, "példás kulturáltsággal rendezték".
(24 nyomán)
Korábban írtuk: