Ünnepélyesre tervezett keretek között adták át tegnap a Központi Választási Iroda székhelyén, Bukarestben az európai parlamenti választásokon bejutott képviselők mandátumait. Az ünnepségen részt vevő Traian Basescu államfő többek között azt mondta: attól függetlenül, hogy ki melyik párt jelöltjeként lett képviselő, „önök mindannyian románok”.
Megszakítva Basescut, Corneliu Vadim Tudor nagyromániás képviselő tényként állapította meg: „Sógor Csaba is román.” Miután az államelnök nevetve megdorgálta, mondván, hogy kiviteti a teremből, Vadim még hozzátette: „Nem, nem, én azt mondtam, hogy Sógor Csaba is román európai parlamenti képviselő”. Basescu okosabbnak látta folytatni beszédét, de az ünnepség zárómomentuma, a pezsgőzés sem maradt sajtócsemege nélkül.
Amikor az államfő, kezében pohárral, Vadim felé közeledett, az azt mondta neki: „Nem fog eltávolítani!”, amire Basescu „Végül csak kitetetlek, mester!”, majd anélkül, hogy koccintott volna vele és elvbarátjával, Gigi Becalival, mosolyogva folytatta a protokolláris poharazást.
Később még sor került egy rövid szóváltásra Vadim és Basescu között, amiről az újdonsült EP-képviselő a sajtónak azt mondta: felajánlotta Basescunak, hogy őszi államelnöki választások nyomán kinevezi őt miniszterelnöknek. A riporterek kérdésére, hogy erre milyen választ kapott, Vadim azt mondta: „Milyen választ adhatott volna egy ilyen ajánlatra?”
(Mediafax - Erdély Ma)