Rohan az idő, már a második Heti progresszió jelentkezik a 2024-es évből. Ezúttal is foglalkozunk reklámokkal – ám most egy érdekes videó formájában, adatvédelmi tájékoztatót nézegetünk, illetőleg ellátogatunk egy könyvesboltba is. Mindenkinek köszönöm az aktív részvételt a hetiprogresszio@protonmail.com e-mail-címen keresztül, természetesen ezúton is biztatok erre minden kedves olvasónkat. Vágjunk hát bele a közepébe!
3. Természetesen nem mi vagyunk az egyetlenek, akiknek feltűnt, hogy a fehér családok, fehér párok egész egyszerűen eltűntek a reklámokból, vagy legalábbis teljesen perifériára szorultak.
Ugyanerről értekezett a RadioGenoa X-oldala, szemléltetés gyanánt pedig megosztottak egy másfél perces videót, miről is beszélnek. Rendkívül tanulságos, érdemes megnézni.
2. Felháborodott olvasónk küldeménye következik a Központi Időpontfoglaló Rendszer által hivatkozott adatvédelmi tájékoztatóról. Ahogy a képen látszik, az adatkezelőknek csak a neve van felsorolva, a többi adat pedig hiányzik a dokumentumból.
Megjegyzi azt is, hogy a fájl neve alapján ez a változat 2018-as, tehát elképzelhető, hogy azóta hiányoznak az adatok.
Zoom
Rögös út vezet a digitális állampolgárságig
„A digitális állampolgárság fontos, de hogy egy alapvető dokumentumot helyesen és hiánytalanul töltsenek ki, az persze nem megy” – foglalja össze felháborodásának okát olvasónk.
A digitális állampolgárság folyamatos bővítésével néhány éven belül az ügyintézés és minden hozzá kapcsolódó egyéb dolog is gyökeresen átalakul majd, ha ebben a mederben haladnak tovább a dolgok.
1. Ismét olvasói levél, de ezúttal a kóserkonzervatív MCC által birtokolt Libriből, ahol olvasónk járt. A könyvesboltban kiemelt helyen (!) talált egy történelemmel foglalkozó kötetet Meleg Budapest 1873-1961 címmel, amely 2022 novemberében jelent meg.
A Meleg Budapestet Kurimay Anita történész jegyzi, az ismertető többek között így szól: „Nyitott szexuális kultúrájáról és meleg szubkultúrájáról legalább olyan híres volt a »Duna gyöngyszeme«, a 20. század elejének Budapestje, mint feltörekvő polgárságáról, intellektuális és kereskedelmi erejéről, illetve valósággá vált metropoliszi álmairól. A Meleg Budapest lebilincselő történet arról, hogyan értelmezte, szabályozta a homoszexualitást Budapest 1873-tól egészen büntethetőségének megszűnéséig.”
A „meleg szubkultúrájáról” híres Budapestet tehát egy új narratívából ismerhetjük meg és ne legyenek kétségeink, nem abban a kontextusban, ahogy mi írnánk a témáról. Kurimay Anita történész, genderkutató nyugati egyetemeken tanult, ez a kötet is eredetileg angolul jelent meg a University of Chicago Pressnél. Ő maga is homoszexuális, Magyarország és Kelet-Közép-Európa homoszexuális múltját kutatja.
Van azonban még egy különös dolog a könyv tartalma kapcsán. A szerző azt állítja, hogy „illiberális politikai rezsimek megtűrték, sőt védték a meleg közösséget és annak tagjait”, mindezt kulturális, rendőrségi és orvosi források alapján szűrte le.
Zoom
Ahogy azt már júniusban is leírtam, nem sok minden változott kínálat terén, mióta az MCC birtokolja a Librit
Hiába tehát a sékeljobboldali uralom, a hasonló tematikájú könyvek továbbra is előtérben vannak. Ezt egyébként már egy 2023 júniusában, magáról a felvásárlásról írt publikációmban is megjósoltam és lám, ismét igazam lett. Az égvilágon nem történt semmilyen változás.
Kedves olvasónk levelében megemlíti azt is, hogy a Heti progresszió az egyik kedvenc rovata, ezt ezúton is nagyon köszönöm. Megjegyzi továbbá, hogy noha ő nem szennyezte be a kezét a Meleg Budapest részletes tartalmával, a könyv nem volt befóliázva.
Erre a jelenlegi törvények szerint azonban nincs lehetőség, hiszen a rendelkezés csak a gyermekeknek szóló kötetek esetében írja elő a fóliázást, ez a könyv pedig nyilvánvalóan nem ez a kategória.
Nos, így a Heti progresszió végén nincs is más hátra, mint jómagam is elbúcsúzzak, egy hét múlva pedig érkezik a folytatás.
Ábrahám Barnabás - Kuruc.info