Tegnap a ciszjordániai Kabátijjá településen három, tűzharcban elesett palesztin ellenálló holttestét rugdosták le a háztetőről „a világ legerkölcsösebbjei”. A Hamász Iszlám Ellenállási Mozgalom közleményében hangsúlyozza: a mártírok holttestének meggyalázása is bizonyítja az izraeli megszállás barbár mivoltát és brutalitását – írja az aljazeera. net.
Az izraeli hadsereg katonái csütörtökön lerugdosták a mélybe három palesztin ellenálló holttestét egy többemeletes épület lapos tetejéről a megszállt Ciszjordánia Dzsenín város melletti Kabátijjá (قباطية) nevű településén. Amint az a mellékelt videón is látható, a tűzharc közben elesett palesztinok holttestét a tetőre felment megszállók előbb megrugdosták, majd a tető széléről a mélybe taszították. Később a megszállók buldózerrel szállították ismeretlen helyre a három holttestet.
Az Iszlám Ellenállási Mozgalom (Hamász) csütörtöki közleményében hangsúlyozza: a holttestek meggyalázásának bűncselekménye is bizonyítja az izraeli megszállás barbárságát és brutalitását. A mártírok holttestének meggyalázása szörnyű bűncselekmény, amelyet el kell ítélni minden országnak és emberi jogi szervezetnek – áll a Hamász közleményében.
H. J. – Kuruc.info