Az MSZP-s Kunhalmi Ágnes egy lapinterjúban azt nyilatkozta, hogy azért nevette szét a saját szilveszter előtti sajtótájékoztatóját, mert annyira nevetséges és kínos volt, ahogy a kormánypropaganda próbálkozott, hogy egyszerűen nem lehetett nem kinevetni a görcsös igyekezetet. A sajtótájékoztatójáról készült felvételt végignézve azonban az látszik, hogy a szocialista politikus már azelőtt sem volt ura a helyzetnek, hogy bárki hozzászólt volna - a helyszínen maga is elismerte, hogy az előszilveszteri buli hatása alatt állt.

Bár nem szokás híradóban sajtótájékoztatók vágatlan felvételeit bemutatni, az MTVA kivételt tett, és leadta Kunhalmi Ágnes pénteki sajtótájékoztatóját, hogy állításával szemben egyértelműsítsék mi történt. Ahogy a felvételen látható, Kunhalmi Ágnes tisztában volt azzal, hogy az operatőrök kamerája forog, amit ő maga is megjegyzett.
Mint ahogy az is elhangzott Kunhalmi Ágnes szájából, hogy “nincs a helyzet magaslatán”, 1 perc 9 másodperc kellett a politikusnőnek ahhoz, hogy az első érdemi mondatot el tudja mondani a saját sajtótájékoztatóján. Ez idő alatt senki sem kérdezett tőle, senki sem zavarta meg a mondandójában, mégis azzal magyarázta a viselkedését, hogy a kormánypropaganda volt nevetséges és kínos.
(Híradó nyomán)