2011. február 15-én egy vízszolgáltató társaság képviselője tett bejelentést a Pásztói Rendőrkapitányságra, mely szerint 2011. február 14. este és 2011. február 15. reggeli órák közötti időszakban a kállói víztározó kerítésének vaskapujáról a lakatot ismeretlen személyek leverték, majd az ott lévő  épület kapuját, ajtajait, a vezérlőszekrényt, a víztározó medencék alkatrészeit megrongálták.

A rendőrök azonnal a helyszínre vonultak, ahol megállapítást nyert, hogy  a bejelentő által elmondottakon túl a tározó területére behatoló ismeretlen személyek eltulajdonítottak vasajtókat, kábeleket, akkumulátort, napelemet, hidrosztatikus szintjelzőt és egyéb más értéket, mellyel az okozott kár összesen kb. 500.000 Ft.

Az elkövetők a tározó területén lévő két, egyenként 100 m3-es ívóvízzel teli medencébe  erősen szennyezett kannát és egyéb más tárgyakat dobáltak, mely miatt a tározók azonnal elzárásra kerültek a közüzemi vízellátásról. A rongálással okozott kár kb. 500.000 Ft. (Kuruc.info: hogy ezek a tetves korcsok ilyen primitívek legyenek, az ember esze megáll... és még csodálkoznak, hogy agyonlövik őket a sokkal normálisabb tótok, amerikaiak vagy finnek, a franciák, olaszok, dánok, kanadaiak stb. meg kib@sszák őket a francba... Ezzel az ember alatti söpredékkel nem lehet máshogy bánni. Ahogy ebből az „akciójukból” is látható, ez egy hihetetlenül primitív, embernek nem nevezhető, környezetüknek hihetetlen károkat okozó, életveszélyes életforma, amit joggal üldöznek, irtanak, kerítenek el minden másik országban.)

Az adatgyűjtés során rövid időn belül megállapítást nyert, hogy a bűncselekmény elkövetésével egy nyolc főből álló csoport  gyanúsítható megalapozottan.

A 16 és 37 év közötti kállói férfiakat 2011. február 16-án a pásztói rendőrök elfogták  és rendőrkapitányságra előállították, ahol közérdekű üzem működésének megzavarása és lopás miatt  gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás adatai alapján megállapítást nyert, hogy három személy más vagyon elleni bűncselekmények elkövetésével is megalapozottan gyanúsítható, akiknek őrizetbe vételére, valamint előzetes letartóztatásuk indítványozására intézkedtek.
(MTI)
(Kuruc.info: Leírtuk párszor, de ismételten megtesszük: A címben nem véletlenül így tagoltuk a színesfém-tolvaj szót. Kitalálható, miért.)