Egy külföldi rendszámos Nissan GT-R foglalta el a mentők és tűzoltók számára fenntartott vészhelyzeti parkolóhelyet egy budai társasháznál. Az autós ezzel a mentők munkáját akadályozta.
Az Országos Mentőszolgálat kiposztolta a képeket a helyszínről, mondván elnézést kérnek, hogy emiatt ők tartották fel a szabályosan parkolókat.
Mint írják a megosztásban, nem sok társasház tart fent vészhelyzeti parkolóhelyet az oda érkező mentőknek vagy tűzoltóknak, nem úgy mint az a budai társasház, ahol felfestés és tábla is figyelmezteti az autósokat erre, de hiába.
A napokban ékezett mentőautó egy idős beteghez, ám a parkolás nehézkes volt – írják – hozzátéve, hogy nem ez az első eset, hogy így járnak itt.
Zoom
Kép: OMSZ

Zoom
A ház alatt egy szolárium működik, ezért a barnulni vágyók használják előszeretettel a fenntartott helyet, ahol még fizetniük sem kell a parkolásért. A mentősök szerint a jelenet mindennapos, mert az üzlet tulajdonosa „sajátjának tekinti” a felvonulási területet, ahol maga is rendszeresen parkol.
A mentősök más megoldás híján ezúttal is az úton kényszerültek megállni, ezzel viszont a szabályosan parkolók útját zárják el.
A végén jön a mentősök részéről a „kegyelemdöfés” a bunkón parkoló autósnak, mert hozzáteszik, hogy elnézést kérnek az okozott kellemetlenségekért, amit miatta okoztak.
(HVG nyomán)