Hazafiak!
Néhány gondolat jutott eszembe, ami esetleg hasznos lehet július 5-re.
1. Aki hazafias érzelmű, mindenképpen jöjjön el. Ez az esemény amolyan edzőmérkőzés lesz. Komoly ellenállásra nem kell számítani, de gyakorlásra jó.
2. Jó lenne, ha mindenki fekete farmerben, fekete pólóban jönne.
Ez egyfelől az ellenállás elfogadott színe. Másrészt ideológiai válasz a "szivárvány" színére. Harmadszor "esemény" bekövetkezése esetén az egyéni beazonosíthatóság valószínűsége is csökken. Negyedszer humor is: nyáron aki feketét visel, az állja a meleget.
3. Mindenki hozzon magával fekete símaszkot vagy álarcot. Símaszk jobb, mert nem lehet olyan könnyen lerántani. Nem kell felvenni azonnal, csak arra az esetre tartsuk, ha komolyabb esemény következik be.
4. A kamionok kereke könnyedén kilyukasztható egy megfelelően tervezett eszközzel...
5. Ne szóródjunk szét. Mindenki maradjon látótávolságon belül. A tavalyi hídfoglalásnál bevált "szóródik->egyesül->szóródik->egyesül" taktika most jól alkalmazható.
6. A környékbeli zöldségesek legyenek nyitva, és tartsanak nagy tojáskészletet. Így a hazafiaknak nem kell hátizsákot cipelni.
Ha valakinek még van ötlete, egészítsétek ki.
Üdv:
Sobri Levente

T. Szerkesztőség!

Rendszerető olvasójuk jótanácsainak 4-es pontjához szeretnék szakmailag hozzájárulni.


Mellékelek 2 db. fényképet egy olyan eszközről, mely jól rejthető, és a köcsögvonulás alkalmával csodálatos eredményt mutathat.
Természetesen nem én találtam fel. Az ötletet a televízió egyik adásából kölcsönöztem. A kubai kommunista rendszer megbuktatására szövetkezett szabadságharcos csoport alkalmazta visszavonulás közben (igen jó eredménnyel) a rezsim autói ellen.
Elkészítése igen egyszerű. Egyszerű "laposvas", satu és fémfűrész szükségeltetik hozzá. Egy óra alatt 22 darabot (11 párat)sikerült készítenem.
Javasolt a felfelé álló részeket kissé élesre köszörülni a hatékonyabb felhasználás érdekében.

Szétszedett állapot

Bevetési állapot

Nem köszönök el!

Találkozunk a helyszínen!

Szevasztok!
A köcsögmenetet meg lehet akadályozni emberkedés nélkül is, csupán mindenki vigyen magával 100-as (vagy 200-as, igény szerint) szögeket és/vagy ácskapcsokat, netán L alakba hajlított, kihegyezett végű betonvas darabokkal. Üvegek nem jók.
Nem feltűnő, nem "ráutaló" ruházatban kamion mellé belépni, "jajj, leejtettem a kulcsomat" felkiáltással lehajolni és elegáns mozdulattal a szöggel vagy az ácskapoccsal betámasztani a kamion kerekét. 1 kamionnak max. 2 pótkereke van (de túlnyomórészt csak 1), oszt csókolom: nem mennek azok sehová.
A lebukás veszélye lényegében nulla, mire észreveszik, hogy valaki belekakkantott a palacsintába, már 50-100 méterrel odébb vannak. Ezeknek a kamionoknak tömlő nélküli gumiabroncsuk van, ha felszednek valamit, nem azonnal engedik el a levegőt, hanem némi idő elteltével.
Mókás lenne, ahogy a köcsögök emelővel meg kamionkerekekkel birkóznak a tovahaladás érdekében, de - a macska rúgja meg - mire egy kereket kicserélnek, másik 6 lesz defektes. Ezek a pesti utak életveszélyesek, ez is Demszky hibája...
Hajrá magyarok!

7. Senki ne viseljen jellegzetes pólót, sapkát, karszalagot vagy bármilyen hasonló ruhaneműt. Ezzel a felvételek alapján könnyen beazonosítható lesz, főleg ha készül róla civilként valamilyen fotó vagy igazoltatják majd.
8. Kérem azokat a plébánosokat és lelkészeket, akik olvassák a lapot, hogy bukaresti, moszkvai és tel-avivi "társaikhoz" hasonlóan ők is jelenjenek meg az ellentüntetők között!
Másik olvasó
***
Hello Kuruc!

"Rendszerető olvasónk jótanácsai a buzifelvonulásra + szakmai hozzászólások" c. cikketekre reagálva, íme az én tanácsaim:

Szerezzetek be a kínai piacról olcsó lézerpointereket! Jó messziről bele lehet vele világítan a ratyik szemébe. A sokk magáért fog beszélni. Csak azért is, hogy nehogy már nyugodtan, sunyi, cinikus pofával ülhessen a reverendás fartúró, rózsaszín bibliájával a markában. Csukott szemmel pedig nem igazán lehet felvonulni. :)

Egy kisteljesítményű lézerpointer max. 1000 Ft. Ez még nem tesz vakká senkit. Mivel alacsony lézerosztályú termék, így használata nem tiltott! Ha mégis bukta lenne, akkor ott a csatorna, s máris megszabadulhatsz a bizonyítékoktól.

De nem csak a pánikoltatásuk miatt jó ez, hanem a sunyi, alattomos, besúgó, féreg fotósok féken tartására is. A lézer nem tesz jót a kamerák érzékelő lapkáinak sem. Ezt ők nagyon jól fogják tudni - és nem is merik majd használni, ha mondjuk 20-30 lézercsóva villan fel egyszerre, objektívekbe hatolásra készen.

Bárcsak én is köztetek lehetnék...

Küldjétek el a beteg ratyikat oda, ahová valók!

Üdv.:

Levi
A tyúktojás elég nagy, és biztosan lesz motozás, de ez a kicsike bármivel megtölthető és egy cigarettásdobozban is elfér jónéhány. Egy kis nehezék is belefér, hogy jobban repüljön.
Bárminek a megrongálására a legalkalmasabb dolog a Pur hab - kipufogóba, kerekek közé, szellőzőkbe fújva helyrehozhatatlan károkat okoz, ha van idő, az utastér is kitölthető vele.
Azért a buzibárokat sem szabad elfelejteni...
Üdv
Zöldvarangy

A hazafiaknak egy apró tanács: tessék időben elindulni, hogy szép számmal ott legyünk szombaton 4-kor az Oktogonon.
Ugyanis az ÁVH-nál újabban szokás - nem lennék meglepve, ha most is így lenne -, hogy igencsak megnehezítik az odajutást egy-egy rendezvényre.
Volt már olyan, hogy menet közben mondta be a metró vezetője, hogy nem áll meg a Kossuth téren.
Ez jelen esetben azt jelenti, hogy pl. a Lehel térről kell visszabandukolni, ha a Nyugatinál nem áll meg (ezzel is már előre kifárasztanak a mocskok ).

Hangsúlyozom, nem biztos, hogy így lesz, de nem árt felkészülni.

Minden kurucnak jó készülődést, a honlap dolgozóinak pedig hálás köszönet a munkájukért.

T.K.