Letette ma az esküt Ráczné Földi Judit, a Demokratikus Koalíció képviselője az Országgyűlés plenáris ülésén. Az új képviselő a közelmúltban elhunyt párttársa, Kordás László mandátumát veszi át:
Zoom
A Fidesz frakcióvezetője az alábbi fotóval "üdvözölte" Rácznét a parlamentben, Budai Gyula pedig megjegyezte:
Kicsit erotikusra sikerült Ferenc üdvözlése! Látni kellett volna Vadai Ágnes arcát eközben!
Kocsis pedig "közkívánatra" erről is kitett egy képet:
Zoom
Letagadott offshore-cég
Ráczné Földi Judit neve akkor vált országosan ismertté, amikor a 2021. őszi előválasztás során kiderült, hogy nagyon is sok köze van egy offshore hátterű céghez, ami többek mellett autómosót és sztriptízbárt is működtetett. Mindezt úgy, hogy az előválasztáson induló jelölteknek külön nyilatkozniuk kellett arról, hogy nincsenek offshore-érdekeltségeik. Rácznét a körülmények ellenére nem léptette vissza a pártja az előválasztáson igaz, ott alulmaradt az MSZP-s Márton Rolanddal szemben, így az országgyűlési választáson sem indulthatott el. Nem egészen egy évvel a választások után viszont mégis mandátumot szerzett, emlékeztet a 24.
Az ellenzéki pártok közül a Momentum volt az, amely több ízben jelezte, hogy nem támogatja, hogy Ráczné Földi Judit beüljön a parlamentbe, de hiába minden igyekezetük, ahogy az Index írja, a Nemzeti Választási Bizottság ülésén végül 13 igen és 1 nem szavazattal elfogadták, hogy a politikus felvehesse mandátumát.
Frissítés: Orbán is élvezte a műsort:
2. frissítés: született néhány mém is az eset kapcsán:
Zoom
Forrás: Mandiner
Zoom
Zoom
Forrás: Hont András Facebook-oldala