Ján Slotát, az SNS elnökét szerdán nagyon vidám hangulatban találták az újságírók a parlamentben. A soviniszták vezére sokáig pózolt a fotósoknak és a kameráknak. Mikor a jelen lévő újságírók megkérdezték, ivott-e, éktelen haragra gerjedt.


Slota elég bizonytalanul járt-kelt a parlamentben párttársai kíséretében, akik védték őt az újságíróktól. A sajtó képviselői többször rákérdeztek, ünnepel-e valamit kollégáival, vagy tárgyalnak, az SNS elnöke azonban kitérő választ adott.

A Plus jeden den napilap videóinak tanúsága szerint az SNS elnöke hosszú percekig állt modellt a fotósoknak, grimaszolt, mosolygott.
A lap riporterének kérdésére, ivott-e, kicsit kijött a sodrából. „Ezt miért kérdi? Miért nem kérdezi meg a főnökétől?“ – reagált ingerülten Slota.
A napilap kamerája 14 óra előtt pár perccel találta meg a pártelnököt. Az aznapi ülés nem ért véget, 16 órakor folytatódott.

Slotát párttársai is megpróbálták megvédeni. Rudolf Pucík, a párt alelnöke meg akarta akadályozni az operatőrt a forgatásban. „Meg se kérdezi, hogy egyetértünk-e ezzel?“ – kérdezte felháborodva.
Stefan Zelník képviselő megpróbálta elrángatni főnökét a kamerák kereszttüzéből, de Slota nem hagyta magát. Később Marta Damborskának sikerült elcsalogatni a pártelnököt.
A képviselőnő felháborodott, mikor megkérdezték tőle, józan-e Slota. „Ez teljes terror. A helyükben én

szégyellném magam“ – kommentálta.
Slota a jelenet végén megkérdezte a riportert, hogy kicsoda. Mikor az újságíró válaszolt, a pártelnök odavetette: „Maga senki.“
(Bumm - Pluska nyomán)
Kapcsolódó: