Olvasónk írja:
A Facebook bevezette a Messengerben a végpontok közötti titkosítást, minden üzenetváltásnál. Számítógép böngészőn keresztül is (amikor a facebook.com oldalon keresztül használja valaki a Messengert), abban az esetben, ha valaki kompatibilis böngészőt használ, részletes leírás itt.
Mit jelent ez? Azt jelenti, hogy elméletben minden üzenet titkosítva van, és az üzenetek elolvasásához szükséges kulcsok csak a két (végponton lévő) felhasználó ismeri, így a Facebook mint szolgáltató sem fér hozzá a kulcsokhoz, és nem tudja elolvasni az üzeneteket (azért ne legyenek kétségeink, hogy bizonyos esetekben meg tudják szerezni ezeket a titkosítási kulcsokat).
Zoom
Miért érdekes ez? Azért, mert régen, amikor titkosítatlanul mentek keresztül az üzenetek a Facebook szerverein, akkor lehetőségük volt elolvasni, elemezni (elsősorban profilozás és hírdetéscélzás miatt), és adott esetben cenzúrázni. Ezért nem lehetett üzenetben sem Kuruc.info linket küldeni (Facebook) Messengeren keresztül. Viszont végpontok közötti titkosított üzeneteknél nem fér hozzá a Facebook az üzenethez, így cenzúrázni sem tudja. És valóban nem tudja, kipróbáltam, és ilyen titkosított üzenetváltásoknál lehet Kuruc.info linket megosztani a másik féllel.
Mivel lényegében minden üzenetváltás alapértelmezetten, tehát bármiféle külön beállítás nélkül is titkosítva lesz a Messengeren, ezért örömmel lehetne tudatni az olvasóközönséggel, hogy ismét lehetséges Kuruc.info linkeket megosztani Messengeren.
Facebook-bejegyzéseknél, hozzászólásoknál viszont ugyanúgy tiltva van a Kuruc.info link mint régen, így ott nem lehet megosztani.