Betiltotta a disznóhús vagy bármi ahhoz kapcsolódó dolog említését a könyveiben a neves Oxford University Press Nagy-Britanniában. A kiadó elvileg a muszlimok és a zsidók "érzékenységét" akarja így tiszteletben tartani.

És vele mi lesz?...
Az Oxford University Press kiadó úgy határozott, hogy kihagyja könyveiből a disznókra, disznóhúsra való utalásokat, hogy "ne sértse meg a zsidók és a muszlimok érzéseit" - írja a Daily Mail.
A lap szerint a neves brit egyetemi kiadó az íróknak adott irányelveiben megtilt minden olyan tartalmat, amelynek köze lehetne a disznókhoz. Az ügy egy rádióműsorban vált témává Nagy-Britanniában, ahol egy műsorvezető elmondta, a felesége éppen oktatási anyagokat írt az Oxford University Pressnek, amikor egy levelet kapott a kiadótól, amelyben a tiltott dolgok listáján szerepeltek a "disznók és a kolbászok, vagy bármi más, ami sertéshúsként értelmezhető".
Az intézkedést a normálisabbak fölösleges és értelmetlen politikai korrektségnek tartják, a kiadó azonban azzal védekezett, hogy azt szeretnék, ha minél több ember használhatná az oktatási segédanyagaikat, a Nagy-Britanniában kiadott könyveik ugyanis a világ 150 országába jutnak el, így számos kulturális különbséget kell figyelembe venniük.
Mint közölték, ha azt szeretnék, hogy minél szélesebb közönséghez jussanak el az anyagaik, akkor "számos dolgot tiszteletben kell tartani".
(HVG nyomán)