A Szon.hu "előkapta az 1946-os Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzanak kicsit". Nos, nosztalgiázzunk mi is, lássuk, hogyan hazudoztak '46-ban a "tiszta zsidó zsírból készült" szappanokról. Ma már több ésszel csinálják, a szappanfőzős mesét például még Karsai is cáfolja. Bővebben erről, valamint a "RIF szappan" valódi jelentéséről lásd a lenti kapcsolódó anyagainkat.
Zoom
Emberzsírból készült szappant hoztak forgalomba Nyíregyházán
(1946. március 9., szombat)
A hitleri banditizmus egyik borzalmas “terméke” jutott el Nyíregyházára. Pipereszappant árusítottak egyesek Nyíregyházán, amely szappan Auschwitzban, a halálkamrákban készült, megölt zsidók zsírjából.
Ezek a pipereszappanok hiteles bélyeggel vannak ellátva. R. J. F. betűk jelzése igazolja az eredeti szavakat “Reid Jüdisches Fett”, azaz tiszta zsidó zsírból készült. A hitlerizmus fémjelzett gonosztetteinek ezt a borzalmas készítményét árusították Nyíregyházán “Finom pipereszappanként”.
A budapesti zsidó hitközség írt át a nyíregyházi hitközséghez, hogy a rendőrség segítségével akadályozza meg, hogy ezek a szappanok forgalomban maradjanak. A hitközség kérésére a nyíregyházi rendőrség elkobozta ezeket a szappanokat. A nyomozás megállapította, hogy az emberzsírból készült szappanokat egyes nyíregyházi kereskedő cégek hozták forgalomba, amelyeknek tulajdonosai azonban nem is tudhattak a szappanok véres eredetéről.
A nyíregyházi hitközség a zsidó zsírból készült szappanokat eltemetteti.

Tényleg megcsinálták, íme a pécsi "szappantemető"

Kapcsolódó: