2019. szeptember 19., csütörtök, Vilhelmina, Szabolcs napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
13:55 Lelőtték Amszterdamban a Kecskemét egyik korábbi négerét13:24 Ez előzi meg füstösék utcai telefonkínálgatását13:10 Molnár Ricsi videózta magát a baleset pillanatában - de ezúttal is csak jót akart, sőt, nem tudta, hogy nem vezethet, nem ő tehet erről13:03 Lezuhant egy belga harci repülő Franciaországban12:55 Budapesti tolvajt fogott egy felvidéki BMW12:24 Dávid-csillag került egy plakátra - a DK szemrebbenés nélkül a zsidóbérenc kormányt tette felelőssé12:10 Az időhúzásos színjáték legújabb "fordulata": Bibi izraeli egységkormányról tárgyalna Ganzcal11:40 Sz@rba nyúlt egy momentumos10:51 Miért borult fel a vezetési oktató által vezetett tűzoltóautó?10:07 Trudeau lebukott: húsz évvel ezelőtt még nem tudta, hogy Aladdin egy kanadai fehér ember09:42 Pompeo már Szaúd-Arábiából ágál Irán ellen09:11 Farkas Flóri szabadlábon van és virul - annyira, hogy éppen a Lungo Dromnak kampányol08:41 A jobbikosok még azzal sincsenek tisztában, támogatják-e Karácsonyt egyáltalán08:04 21 milliárdos forgalmat bonyolított a mobilfizetési rendszer07:30 85-88 éves magyarokat fosztott ki a dagadt cigány - ránézésre jól bírná az életfogytig tartó kényszermunkát is
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika ::

Lipusz Zsolt: A totális állam ÁVH-s terrorhordájáról

Reklám

Korántsem ismeretlen jelenség a történelemben, hogy köztársasági díszletek mögé rejtve valójában diktatórikus politikai rendszer alakul ki egy államban. A teljesség igénye nélkül ilyen volt például a Római Birodalomban az Augustus által Kr. e. 31-ben bevezetett principátusrendszere vagy a Napóleon által létrehozott konzulátus Franciaországban 1799 és 1804 között. A köztársasági intézményrendszer látszólag zavartalanul működött tovább, valójában azonban már a princeps, illetve az első konzul akarata érvényesült minden politikai kérdésben, s a hadsereggel is kizárólag ők rendelkeztek.
S természetesen ebbe a sorba illeszkedik az ún. harmadik köztársaság is Magyarországon. Formailag ugyan demokrácia és jogállamiság van ma hazánkban, valójában egy, az állampolgárokkal szemben kíméletlen totalitárius politikai rendszer elszenvedői vagyunk. Ez különösen jól artikulálódik 2006 ősze óta. A diktatúra brutalitásának és kegyetlenségének legnyilvánvalóbb letéteményese az ún. „rendőrség”. Evidencia, hogy egy alkotmányos jogállamban a rendőrség feladata a közrend fenntartása és a bűn üldözése, sanda politikai szándékok megvalósítására, a politikai ellenfelek megfélemlítésére és az azok elleni fellépésre pedig nem használható fel az éppen regnáló hatalom részéről. Ezzel szemben mit látunk és tapasztalunk hazánkban? Mind ennek az ellenkezőjét.
A neoávó elsődleges feladata, hogy védje a jelenlegi hatalmat, s Draskovics csahos kutyái a legkíméletlenebb módon lépnek fel a politikai ellenzékkel, annak képviselőivel szemben. Jogszerű tüntetéseket, demonstrációkat vernek szét minden alap nélkül, bestiális kegyetlenséggel rárontva békés járókelőkre, 50 kilogrammos öreg nénikre, minősíthetetlen módon lekurváznak és megaláznak fiatal lányokat, órákra meztelenre vetkőztetnek fiatalembereket, miután a „sün-akció” keretében, közröhej tárgyát képezve, kiemelték őket a tömegből, s akik mellesleg semmiféle szabálysértést vagy bűncselekményt nem követtek el. Békésen demonstráló tüntetőket fújnak le Isten tudja, miféle gázokkal, nőket vernek össze a droidok aljas, gyáva módon, s rabosítják a hatalomnak leginkább nem tetsző nemzeti radikális párt, a Jobbik elnökét – a semmiért. (Inkább a bűnözőkkel tennék ezt – fűzhetjük hozzá.) Ugyanakkor a legfőbb bűnözőket, a milliárdos tolvajokat, egy jobb sorsra érdemes országot totálisan tönkretevő és lezüllesztő megbízó gazdáikat, a Gyurcsányokat, a Bajnaikat, a Draskovicsokat, a Vereseket futni hagyják, sőt, készségesen segédkeznek nekik bűncselekményeik kivitelezésében. Ám nagyon sok esetben a pitiáner bűnözőkkel is tehetetlenek, különösen, ha azok egy szociológiailag jól körülírható etnikai kisebbséghez tartoznak. Így aztán már ott tartunk, hogy az ország bizonyos régióiban kapával, késekkel felfegyverzett cigányhordák állítanak meg, s fenyegetnek békés autósokat, tehát derék Draskovics-kutyáink az országban kialakult kaotikus állapotokat impotens módon, tisztes távolságból nézik. (Amellett, hogy békés tüntetőket és járókelőket bántalmazva a rendetlenség fő okozói is egyben.)
Mindemellett hihetetlen baklövéseket követnek el napi, nyomozati tevékenységük során. A borzalmas móri sorozatgyilkosság esetében egy olyan ember, Kaiser Ede ül ma is a fegyházban, aki biztos, hogy nem volt az elkövetők között. A debreceni Balla Irma gyilkosát vagy gyilkosait sem tudják kézre keríteni már több, mint két éve, sőt, alaptalanul a saját fiát vádolták meg a szörnyű tett elkövetésével. A szegény Horák Nóri megölésével kapcsolatban is egyszer azt hallhattuk, hogy nyomon vannak, aztán kiderült mégsem, végül teljesen „életszerűen” és „hihetően” egy szerencsétlen fehér félkegyelmű nyakába varrták az egész borzalmat. (Nyilván 1-2 éven belül „kiderül” majd, hogy mégsem ő volt a kéjgyilkos.) S a legújabb hír szerint a tarnabodi cigány lövöldözés kapcsán is sikerült az ÁVO-nak jól mellényúlnia. Ez az ún. rendőrség teljesen hiteltelen, vezetői kompromittálódtak és számos esetben össze-vissza hazudoztak, így aztán miért is hinnénk el Bencze Józsefnek, hogy a minap Debrecenben elfogták az elmúlt egy évben az ország egymástól távoli pontjain hat cigányt lelövő társulat tagjait.
Ez ügyben is össze-vissza beszélnek a rendőrségi vezetők. Különösképp érdekes ez a 100 milliós vérdíj tekintetében. Egyszer azt mondják őkelméik, hogy volt nyomravezető, máskor meg azt, hogy nem. Amúgy is gyanús az egész történet, hiszen állítólagos profi elkövetőkről van szó, akiket egy évig hiába üldöztek, aztán mobiltelefonáláson buknak le, ami, valljuk be, igencsak amatőr dilettantizmusra vall.
Minthogy ez a hatóság a legdurvább erőszakot alkalmazza olyan esetekben, melyekben nem kellene, meghurcolva ártatlan embereket, a valóságos bűnelkövetőkkel szemben pedig sok esetben tehetetlen, alkalmatlan feladata betöltésére, azokkal a vezetőkkel egyetemben, akik számára – a Rendőrök a liftben néven elhíresült videó tanúsága szerint – komoly intellektuális kihívást jelent az, hogy mi a teendő, ha egy túlterhelt lift nem indul meg, s amellett három éve folyamatosan megveretik a nekik, illetve gazdáiknak nem tetsző utcai demonstrációk résztvevőit. Valószínűleg a leendő Drazsé-zsandárokat két tényező motiválja a pályaválasztáskor, így két csoport különíthető el az állomány berkein belül: vannak, olyanok, akiknek valóban hivatása a bűnüldözés, és ők küldetésszerűen választják ezt a szakmát, meg sajnos vannak olyanok, akik nem értenek semmihez az égvilágon, a civil életben óriási nullák, s úgy gondolják, egyenruhásként kiélhetik szadista, állatias hajlamaikat (lásd az elmúlt három év jeles ünnepein és politikai tüntetésein tanúsított magatartásukat).
A leendő nemzeti kormány feladata lesz az egész kompánia feloszlatása, majd nagyon komoly szakmai és pszichológiai szűrés után  egy, a nemzet szolgálatában álló, feladatát szakmailag magas szinten ellátó rendfenntartó testület létrehozása, s azoknak a bűnöző vezetőknek, akik parancsot adtak vétlen emberek összeverésére,  illetve a tényleges bűnelkövetőknek rács mögé dugása.
Lipusz Zsolt – Kuruc.info
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready