Visszatérhet a politikai pályára Vona Gábor, a Jobbik egykori elnöke, akiről a napokban derült ki, hogy távozik az ATV Öt című műsorából. A Media1 hétfőn bennfentes forrásokra hivatkozva adott hírt arról, hogy az Index publicistájaként és vloggerként az utóbbi években médiaszereplővé vált Vona "valami nagy dobásra készül", ezért jelezte a csatorna részére, hogy szeretne a műsorbeli szereplésekkel felhagyni. Azt a Media1 informátora sem tudta, hogy pontosan mi lesz ez a nagy dobás, mert a volt Jobbik-elnök egyelőre titokban tartja.
Zoom
A Spinoza-házban kellene tartani a pártalapító kongresszust, az volna igazán őszinte
A Magyar Nemzet telefonon érte utol Vonát, de nem kívánt nyilatkozni, mondván, hogy éppen nyaral. A Media1-nek azonban bőbeszédűbb volt, azt állítva: szeptember elején az új, Mondj igent az emberre című könyvével akad majd nagyon sok tennivalója. Hozzátette:
Az ATV műsoraiban valóban nem fogok szerepelni, ami saját döntés volt, semmilyen konfliktus nem áll a hátterében, a csatornával mindvégig nagyon korrekt kapcsolatom volt. Nagyon sokat köszönhetek mind az Öt, mind a Bennfentesek műsornak, a vezetőségnek és a kollégáknak.
A Magyar Nemzet úgy tudja azonban, hogy nem csupán a könyvével esedékes munkálatok miatt távozott a televíziós műsorból, ennél komolyabb ok áll a háttérben: visszatérésre készül a nagypolitika színpadára. 
Vona maga is beszélt a közelmúltban a lehetséges visszatéréséről a nagypolitikába. Július 8-án írta meg az Index, hogy egy YouTube-podcastban fejtette ki álláspontját a kérdésről.
Mondandóm és politikai ambícióm is van még. Ám ahhoz, hogy visszatérjek a politikába, minden mondatomnak a helyén kell lennie a végén kérdőjelek nélkül, továbbá azt kell éreznem, hogy amit a politikában tudok tenni, hasznosabb, mint amit egy civil alapítványon keresztül. Ha ezek nincsenek meg, ha úgy érzem, hogy a politika nem ad többet, és nem tudok hatékonyabban dolgozni benne, mint civilként, akkor nincs értelme.
A Magyar Nemzet információi szerint döntésre "juthatott" Vona, aki rendezvényt szervez a II. Reformkor Alapítvánnyal szeptemberben a Kőbányai Művelődési Házban.
Zoom
Vona elvtelenségére jellemző az önkormányzati választások előtti pártalapítás, hiszen nemrég még azt követelte: önkormányzati választásokon országos pártok ne indulhassanak.
Akkor leszögezte, hogy a pártok helyben ártalmasak. Szerinte a pártoknak semmi haszna az önkormányzatokban, mint írta: "az »összepártozott« településeket az adott kormányok folyamatosan listázhatják, majd a saját brancsukat segítik, a másikét meg akadályozzák. Ez sajnos teljesen logikus a pártlogika alapján, de mi köze is van a helyi érdekekhez? Nyilván semmi."
Zoom
Vasárnap a másik bukott Jobbik-elnök alapított prolipártot
– A Nép Pártján párttá alakult! Kis lépés ez nekünk, nagy lépés lesz az országnak – jelentette be közösségi oldalán Jakab Péter vasárnap, pontosan egy évvel azután, hogy meghirdette mozgalmát, írta meg ugyancsak a Magyar Nemzet.
Zoom
A másik elvtelen szereplő azt mondta, nem számít, hogy a csatlakozók jobboldaliak vagy baloldaliak, mert "most nem ideologizálni kell".
A moslékellenzék tündöklő csillaga, Márki-Zay Péter sem akart párt nélkül maradni, neki is néhány napja jegyezték be a pártját, szintén szeptemberben tartják az alakuló gyűlést Budapesten.