A hollandusok jóval megelőzték a magyarokat az Izrael Állam és a cionizmus igaz történetét bemutató tankönyv kiadása terén. A budapesti Herzl Központban nemrégiben bemutatták a magyarországi középiskolák nem zsidó tanulóinak okítására szánt pedagógiai kézikönyvet. Hollandiában azonban már évek óta használatban van egy ilyen tankönyv, amelyből az ottani középiskolások az Izrael Állam 1948-as megalakulásával együtt járó palesztin tragédiáról is tanulhatnak. A hollandiai zsidók kicsit későn ébredtek, de már antiszemitizmust kiáltanak.
Zoom
"Kis ellenállás" (Fotó: holland tankönyv)
Ami a holland tankönyvben le van írva, az igaz, mert a diákok a cionista mítosz mellett olvashatnak arról is, hogy a zsidók államalapító öröme együtt járt palesztin falvak és városok lakosságának teljes vagy részleges elűzésével, több esetben fizikai megsemmisítésével. Ám mivel a holland tankönyv ezen utóbbi történelmi tényről is említést merészelt tenni, szerkesztőit, íróit, jóváhagyóit és terjesztőit a zsidók kikiáltották antiszemitának, s a jól bevált recept szerint igyekeznek őket lejáratni, meghurcolni, bemocskolni, majd végül bocsánatkérésre kényszeríteni.
Zoom
Menáhem Begin: Terrorista és békekötő (Fotó: holland tankönyv)
A Jediot Áháronot című héber újság, a holland tankönyv körüli cionista botránykeltés hírének világgá kürtölője izraeli nemzeti hősként mutatja be azt a 16 éves, a szüleivel együtt Hollandiában élő izraeli zsidó fiút, aki a minap panaszt tett a tankönyvben olvasható "történelemhamisítás" miatt a neki és családjának jó megélhetést biztosító ország oktatásügyi minisztériuma ellen. Időközben a szörnyű antiszemita esetről, a hollandusok történelemhamisításáról hosszasan beszámolt az Antiszemitizmus Elleni Küzdelem Összehangolásának Fóruma (CFCA) nevű, az izraeli kormány, a Zsidó Ügynökség és mások által működtetett, politikai célok elérésére szakosodott heccportál is. A nevezett hollandiai tankönyvből a Maimonidesről elnevezett amszterdami zsidó középiskolában is oktatták a diákokat, legalábbis mostanáig. (Az amszterdami zsidó középiskola névadójáról, a Kr. u. XII. században élt Maimonidesről, a zsidóság egyik világító fáklyájáról majd később szólunk.)
Zoom
Dír Jászin - antiszemita hazugság (Fotó: archív)
De nézzük, miért történelemhamisító és antiszemita a holland tankönyv, mit rónak föl bűnéül a zsidók! Idézzük sorjában a történelemkönyvnek a cionisták által vitatott, kifogásolt állításait a Jediot Áháronot cikkéből, és lássuk, miként működik az átlátszó, arcátlan hazugsággépezet:
"Zsidó milíciák gyilkoltak arab falvakban. Több százezer palesztin elmenekült a határokon túli menekülttáborokba." - idézi a héber lap kiemelt szedéssel a holland tankönyv első "hazugságát", majd megállapítja: "Így mutatja be Izrael Állam megalakításának történetét az ország minden iskolájában érettségire készülő diákok számára írt, a Holland Oktatásügyi Minisztérium által jóváhagyott történelemkönyv."
Igen, igaz, voltak gyilkos zsidó földalatti milíciák (pontosabban terrorszervezetek - H. J.), mint például a későbbi Nobel-békedíjas miniszterelnök, Menáhem Begin parancsnokolta Écel, a Ávráhám Stern, majd a Jichák Samír később szintén miniszterelnök irányította Lehi, de még az Izrael kikiáltása előtti legnagyobb zsidó fegyveres szervezet, a Hágáná is. Nem kívánjuk most újra leírni az 1948-as államalapítás előtti és utáni esztendőkben zsidó milíciák által a palesztinok ellen elkövetett terrorcselekményeket. Csak egy olyan közismert eseményt idézünk föl, amelynek tevékeny részese volt a fentebb említett Lehi és az Écel. A két zsidó terrorszervezet összesen 132 fegyverese 1948. április 9-én, tehát öt héttel Izrael kikiáltása előtt, rátámadt az ENSZ 1947-es döntése értelmében a jeruzsálemi nemzetközi övezethez tartozó Dír Jászin palesztin falura. A zsidó fegyveresek hangszórókon a település azonnali elhagyására szólították föl a lakosokat, s amikor kiléptek otthonaikból, pokoli géppisztolytüzet zúdítottak rájuk, a házakban maradottakra kézigránátokat hajigáltak. A halálos áldozatok száma 85 és 240 között mozog, attól függően, hogy az adatközlők zsidók vagy palesztinok. Valahol félúton kell a halálos áldozatok tényleges számát meghatározni. A falu mintegy 600 lakosából mértékadó arab és zsidó források szerint körülbelül 110 palesztint gyilkoltak le a helyszínen, míg néhányat foglyul ejtettek, Nyugat-Jeruzsálemben az utcákon mutogatták, majd meggyilkolták őket.
Zoom
Menáhem Begin - Nobel-békedíjas
A fentinél kevésbé közismert történet 1947. december 18-n történt, amikor a Pálmách nevű zsidó terrorszervezet 3. zászlóalja Mose Kálmán parancsnoksága alatt rátámadt El-Hiszász palesztin falura Galileában, válogatás nélkül tüzeltek a lakóházakra, kézigránátokat hajigáltak. Egyik lakóépületet pedig a bennlevőkkel együtt a levegőbe repítették, aminek következtében három férfi, egy asszony és négy gyermek holttestét emelték ki a romok közül. A második hullámban érkező zsidó terroristák behatoltak a falu kastélyába, ahol helyiségről helyiségre haladva mintegy negyven embert gyilkoltak meg.
Ami pedig a holland tankönyv "több százezer palesztin menekültről" szóló antiszemita állítását illeti, itt megint különbség van az 1948-49-ben elüldözött vagy elmenekült palesztinok számát illetően. A zsidók szerint mintegy hétszázezer, míg a pártatlan történészek szerint a számuk 800 ezer fölött van. Utóbbi adatok szerint 531 palesztinai faluból összesen 804 ezer embert űztek el a cionisták. A falvakat porig rombolták, helyükre vagy közvetlen közelükben zsidó településeket építettek, míg a városokban, mint például Jaffában, Haifában vagy Askelonban zsidókat költöztettek be az elkergetett arabok házaiba.
Zoom
Palesztinok úton a hazátlanságba
Az amszterdami zsidó középiskolás fiatal (pontosabban, az információja nyomán akcióba lendült hivatásos siránkozók - H. J.) már azt is kifogásolják, hogy az Izrael Állam megalakulásának körülményeit bemutató tankönyvben látható egy 2000-ben készült fénykép, amelyen egy palesztin kisfiú éppen követ hajít a megszállók hatalmas tankjára. A cikkíró kifogásolja a képaláírást is: "Kis ellenállás a palesztin területek elhódítása ellen 2000-ben. Kilenc nappal később ezt a 13 éves palesztin gyermeket megölték ahhoz hasonló helyzetben, mint amit a fényképen láthatunk." Itt megint föl lehet tenni a kérdést az antiszemitázóknak: miért, nem így van, nem igaz? De így van, amiképpen a palesztinok és a zsidók közti erőviszony is nagyjából olyan, mint amit a tankos fénykép sugall.
Menáhem Beginnek, egykori izraeli miniszterelnöknek, az Écel nevű terrorszervezet parancsnokának, a Likud alapítójának fényképe alá ez van írva: "Terrorista és békeszerződés aláírója." Ismét föltesszük a kérdést? Hát nem igaz? Igen, más gaztettek mellett Begin szervezete (a Lehi-vel karöltve) követte el a fentebb már említett vérfürdőt Dír Jászin palesztin faluban, robbantotta föl a Dávid Király Szállodát Jeruzsálemben 94 angol katona, illetve polgári személy halálát előidézve. Izrael kikiáltása után, 1948 decemberében, Begin már mint a Hérut politikai párt vezére Amerikába utazott, ahol Albert Einstein tudós és több más zsidó közéleti személy a The New York Timesban megjelentetett fölhívásban tiltakozott a "terrorista Begin" látogatása ellen.
Hering J. - Kuruc.info