2020. június 1., hétfő, Tünde, Torda, Kund napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
19:23 Ismét magyar lobogó lenghet Fiume hivatalos épületein19:04 Nem látszik még a járvány vége Iránban18:47 Székelyföld: egy román gyarmat Európa közepén18:28 Újra fogad látogatókat a Colosseum18:12 A "nácizmus fölött aratott győzelem" évfordulója miatt még inkább provokatívnak minősíti az orosz vezérkar a májusi amerikai-brit flottagyakorlatot17:53 Új ebolajárványgóc alakult ki Kongóban - eddig négy halottnál mutatták ki a vírust17:35 RTL Klub: érettségijét ünnepelte a rendvédelmi iskolában tanuló gyulai késelő17:21 Részlegesen megnyitotta határait Észtország és Litvánia17:06 Gyújtogattak a Fehér Háznál, Trumpot állítólag bunkerbe menekítették, templomot gyaláztak meg stb.16:59 Nem engedélyezik Hongkongban és Makaóban a Tienanmen téri komcsi vérengzés áldozatairól való megemlékezést16:46 Gőbl Gábor: A 100 éve zajlott országrablás akkor teljesül be végleg, amikor lemondunk a revízióról!16:29 Már nem kell sokat aludni, és tényleg konzultálhat megint a nemzet16:13 Trianon 100 - Istentisztelet a Hazatérés Templomában15:58 Késekkel élőzve várták a cigányok az éjjel a kutyáikra támadó nácifantomot15:41 Világszerte tüntettek a négerek és rajongóik, Kanadában betörték a rasszista kirakatokat
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Ismét hátrébb szorították Haftar tábornok erőit a líbiai kormánycsapatok - vagy megint csak "csapatátcsoportosítást" tartottak

Reklám

Újabb sikereket értek el a nemzetközileg elismert líbiai egységkormány csapatai Tripoli mellett a Halífa Haftar tábornok vezette Líbiai Nemzeti Hadsereg (LNA) egységeivel szemben - közölte a kormányerők szóvivője szombaton.
Mohammed Gnunu szombati Twitter-bejegyzésében arról tájékoztatott, hogy az egyesült kormánycsapatok a fővárostól délre két katonai táborból űzték el az ellenséget.
A Fájez esz-Szarrádzs miniszterelnök kormányához hű "hősies erők üldözik (Halífa) Haftar terrormilíciájának maradványait, és tovább nyomulnak előre" - írta Gnunu.
Az LNA egyelőre nem kommentálta a bejelentést. Az észak-afrikai ország kiterjedt keleti és déli területeit uraló Haftar bő egy éve adott parancsot a Tripoli elleni offenzívára. Csapatainak azonban az elmúlt hetekben ellencsapásokat, érzékeny veszteségeket kellett elszenvedniük. A kormányerők néhány nappal ezelőtt elfoglalták a tunéziai határ közelében fekvő, stratégiai fontosságú av-Vaitíja légi támaszpontot is.
A líbiai egységkormányt Törökország katonailag támogatja. Ezzel szemben Haftar Oroszország, Egyiptom és az Egyesült Arab Emírségek támogatását élvezi.
A kormánycsapatok hét eleji harci sikereiről az LNA szóvivője, Ahmed al-Miszmari lekicsinylőn annyit mondott: csupán csapatátcsoportosítást hajtottak végre, zsúfolt lakott területekről vonultak ki. Az av-Vaitíja légi támaszpont elvesztését pedig úgy magyarázta, hogy azt stratégiai okokból már régen el akarták hagyni, a hátrahagyott fegyverek és hadfelszerelés pedig szerinte "elavult technika".
A líbiai konfliktus szóba került Recep Tayyip Erdogan török és Donald Trump amerikai elnök szombati telefonbeszélgetésén is, amelynek központi témái a koronavírus-világjárvány elleni küzdelem, a kétoldalú kapcsolatok és a közel-keleti térség fejleményei voltak. Az eszmecsere keretében a két vezető megvitatta a líbiai és szíriai konfliktus fejleményeit is, és egyetértettek abban, hogy folytatják a "szoros politikai és katonai együttműködést" a régió stabilitása érdekében - olvasható a török elnöki hivatal közleményében.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready