Hananya Naftaliról annyit kell tudni, hogy az egyik vezető izraeli influenszer, aki - mint a Jerusalem Post írja - éveken át dolgozott Netanjahu informatikai csapatában, katonaként harcolt a Hamász ellen a 2014-es háborúban, és esküdt ellensége minden antiszemitának, anticionistának és palesztinpárti mozgalomnak.
Zoom
A reklám is nagyon ott van: második generációs holokausztosok, lehet, hogy nektek is jár egy kis nyugdíj Németországból
Ő maga tett közzé videót arról, hogy mi a feladata: propaganda, információs hadviselés a kormányfő felkérésére:
Nos, ez a derék digitális harcos "brékingben" írta meg közvetlenül az eset után, hogy a hadseregük lebombázott egy Hamász-bázist egy gázai kórházban, melynek következtében jó sok terrorista meghalt:
Zoom
Aztán, amikor kiderült, hogy az a jó sok terrorista valójában több száz civil, törölte a bejegyzést (de persze semmit sem ért el vele: százával osztották meg hozzászólásokban a képernyőképet a törölt bejegyzéséről).
Nem volt mit tenni, kellett írni egy újabb bejegyzést, hogy ajvé, tévedtem, az IDF soha nem bombázna kórházakat, soha... (Persze ez sem igaz, a korábbi háborúk során is volt rá példa, még az ultracionista Mandiner is azt írja: "Izrael is bombázott már kórházat".) Ő csak azt hitte, az egy Hamász-bázis volt, vagyis nem kórház, vagyis kórház, de mégsem, terrorista kórház esetleg... Illetve a Reuters "félrevezetésére" hivatkozik, holott azt nem is említette az eredetiben - hiszen ők nyilván a hadseregtől és a szolgálatoktól kapják az információikat.
Nem lennénk most a helyében, annyi biztos, érdemes beleolvasni a bejegyzése alatti hozzászólásokba:
Nem csak ő gondolta így
A gázai kórházba becsapódó rakéta hangja (a videót korábban is közzétettük):
A gázai becsapódás során hallható hang, összehasonlítva a palesztin rakéták hangjával és az izraeliek JDAM-ével (Közös Közvetlen Támadó Lőszer, azaz GPS-irányítású siklóbomba):
Frissítés: a törölt bejegyzésre hivatkozott a palesztin ENSZ-nagykövet is
Azt is elmondta, az izraeliek közölték, hogy ki kell üríteni a kórházakat, mert azok is célpontok, egy hete is lebombáztak már egyet:
(Kuruc.info - olvasónk gyűjtése nyomán)
Kapcsolódó: