Hamisítatlan liberális multikulti party helyszíne volt a Szegedi Tudományegyetem klubja és környéke. A szórakozóhelyről kidobott narkós zsidó és nigger vendéghallgatók az utcán is folytatták a randalírozást, majd kövekkel, lécekkel és üvegekkel támadtak a biztonsági őrökre. Az őrjöngő külföldieket az őszi felkelkésben résztvevő magyar fiatalokkal ellentétben a kiérkező rendőrök nem kardlapozták meg, nem verték félholtra, és csak hatukat állították elő.

Hat külföldi fiatalt állítottak elő a rendőrök Szegeden szombat hajnalban. Az izraeli és nigériai diákok a Szegedi Tudományegyetemhez tartozó SZOTE-klubban mulatoztak, ahonnan „nem megfelelő viselkedésük miatt” a biztonsági őrök kitessékelték őket, mondta az Indexnek Tuczakov Szilvána a Csongrád megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A Délmagyarország című lap tudósítása szerint a diákok az utcán folytatták a verekedést, ekkor már mintegy harmincan voltak. Egy idő után a biztonsági őrök ellen fordultak. A szabadtéri játékok bontásra váró nézőtéri lelátójának és díszleteinek darabjaival, vas és fém rudakkal, székekkel, szöges lécekkel, kövekkel és üvegekkel támadtak.

Több autó, köztük két Rádió taxi is megrongálódott. A rendőrök 8-10 autóval vonultak ki, körbezárták a teret. Miután a verekedőket szétválasztották, négy nigériait és két izraelit őrizetbe vettek.

Békíteni akart - leszúrták

A közel félórás verekedésben többen megsérültek. Egy férfit, aki szét akarta választani a verekedőket, törött üveggel szúrtak meg. Őt nyolc napon túl gyógyuló sérülésekkel szállították kórházba. Az egyik nigériai diák ellen súlyos testi sértés miatt folyik büntetőeljárás.

A rendőrség közleménye szerint a fiataloknál elvégzett kábítószer-gyorsteszt pozitív eredményt mutatott, egyiküknél kábítószer-gyanús növényi származékot is találtak.

A fiatalok ellen csoportosan elkövetett garázdaság, súlyos testi sértés kísérlete, kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt folyik eljárás.

(MN - Kuruc.info)