Szegedi létemre engem is felháborított a szegedi "focis szobor", az Arany csapat-emlékmű megrongálása, és olvastam, hogy itt is említést tettek erről a gyalázatos bűntettről.

Mivel több barátomat beidézték a rendőrségre, nagyon jól voltam informálva a nyomozás folyamatáról. Persze mikor megtudtam, hogy kik voltak és miért csinálták, elképesztően felháborodtam. Gondoltam, Önöket érdekelni fogja, mi lett a végkifejlet, ezért írok most.

A bűntett napján néger egyetemisták voltak a helyszínen - első pillanattól rájuk gyanakodtunk. Néhány nemzeti érzésű barátom is megfordult arra, éppen mikor a négerek ott voltak. A drága szerecsen gyerekeknek nem tetszett a barátaim megnyilvánulása és elmentek.

Persze másnap a hírekben és az újságban nagy port kavart a bűntett. Cigányok nem lehettek, mert nem vitték el a rézből készült díszt, ezután meg csak egyszerű huligánok jöhettek szóba. Elkezdte a rendőrség a nyomozást. Sorra hívták be több ismerősömet-barátomat kihallgatásra. Leginkább punkokat és nemzeti érzésűeket.

És ezen döbbentem le: hogy nemzeti érzésűeket! Az Aranycsapat magyar nemzeti büszkeség, a legtöbb skinhead pedig nagy fociszurkoló - mi okuk lett volna az emlékmű megrongálására?!

Ahogy levelem elején említettem, mindvégig a fekákra gyanakodtunk. Három hét elteltével a bűncselekmény után az egyik barátomat megint behívták a rendőrségre. Ezzel az alkalommal csak közölni szerették volna, hogy az ügy lezárult, megvannak az elkövetők. Na kik voltak...? A kis boxos képű fekák.

A tanúvallomásukban azt mondták ezek a söték barmok, hogy azért rongálták meg az emlékművet, hogy ráfoghassák a skinheadekre. Hadd ne mondjam, mindenkit hogy elöntött a méreg a hír hallatára.
Mit képzelnek ezek?! Eljönnek az AIDS-es kunyhójukból, hogy a mi országunkban öntörvényűsködjenek meg garázdálkodjanak!

Persze a mai rendszerhez híven egy TV vagy újság se közölte a hírt, így ez is elhallgatott ügyek közé került.

T. L.

Kapcsolódó (mivelhogy nem ez az első ilyen eset Szegeden)
Drogos zsidók és niggerek őrjöngtek Szegeden
Megint szobrot rongáltak a "brazilok" Szegeden