Új szélmalomlapátokat kapott a legendás párizsi Moulin Rouge kabaré.
Helyi lakosok és bámészkodók százai figyelték, ahogy pénteken - a többi között kánkán-táncosok előadásával - felavatták a turisztikai látványosságot ékesítő szélmalom négy új lapátját.
Jean Victor Clerico, a Moulin Rouge vezérigazgatója úgy fogalmazott, hogy a malom "lapátjai nélkül tátongó üresség volt Párizsban, egyszerűen csak szomorú volt".
Mint mondta, a cél az volt, hogy a július 26-án induló olimpiai játékok idejére elkészüljenek. Július 15-én terveznek ugyanis az olimpiai lánggal elvonulni az épület előtt.
A híres kabaré épületét díszítő piros szélmalom lapátjai április 25-re virradóra szakadtak le, ahogy a homlokzaton lévő felirat három első betűje is. A történtek során senki sem sérült meg.
A Moulin Rouge 1889-ben nyílt, ugyanabban az évben, amikor elkészült az Eiffel-torony is. A kánkán-táncosairól ismert revüszínház igazi turistamágnes, esténkét két előadást is tartanak, évente pedig mintegy 600 ezer látogatót fogad. Október 6-án ünnepli a Moulin Rouge megnyitásának 135. évfordulóját.
(MTI)