Az Orbán-kormány példaképe igenis hazaárulást követett el 1991-ben. A fokozódó kárpátaljai magyargyűlölet miatt különösen aktuális Toroczkai László Mi Hazánk-elnök hétvégi Fb-bejegyzése:
Itt az ideje kimondani, hogy az Orbán-kormány által mind a mai napig szellemi elődnek tekintett Antall-kormány hazaárulást követett el azzal, hogy lemondott Kárpátaljáról, amelyet 1991-ben még akár Magyarországhoz is lehetett volna csatolni.
Zoom
Antall és Göncz - két párt, de egy törzs
Ebben az évben ugyanis népszavazáson nemcsak arról döntöttek, hogy Ukrajna a Szovjetunióból kiválva önálló államként létrejöjjön, hanem arról is, hogy Kárpátalja önálló regionális státust és magyar autonóm területet kapjon.
Akkori kormánytagtól tudjuk, hogy Ukrajna ezen túl nyitottnak mutatkozott akár a határmódosításról is tárgyalni. Mindezek helyett azonban a gyáva Antall József titokban (az Országgyűlést megkerülve) Kijevbe sietett, és aláírta azt a magyar–ukrán alapszerződést, amellyel a nép akaratát semmibe véve lemondott még Kárpátalja autonómiájáról is. Ezért játszhat most magyarok ezreinek életével az egyre sovinisztább ukrán vezetés, ezért válhat Kárpátalja is az amerikai-orosz hadszíntér részévé.
Kapcsolódó: