Házi őrizetbe helyezik Budaházy Györgyöt, így több éves meghurcoltatás után újra hazatérhet otthonába - tájékoztatta Budaházy Edda a PestiSrácokat.
Zoom
Fotó: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu
Budaházy Edda elmondta, hogy az éhségsztrájkot követően kiengedik a börtönből testvérét, és megköszönte az imákat és a rengeteg támogatást, amelyet családja az elmúlt évek során kapott.
Csatát nyertünk, de a háborút még nem. A viharfellegek nem mentek el, tudjuk jól. Hálásak vagyunk az imákért, a támogatásért és a nyilvánosságért, amit a nemzeti oldal nyújtott felénk – fogalmazott Budaházy Edda.
Frissítés: a Mandiner megkereste Gaudi-Nagy Tamás ügyvédet, aki megerősítette az információt. Mint mondta, a mostani döntés a Kúriához kötődik, ahová Budaházy fellebbezése után került az ügy. Budaházy előzetes letartóztatásban volt, melyet félévente vizsgálnak felül. A Fővárosi Ítélőtábla elutasította a felülvizsgálatot, fellebbezésre azonban a Kúria elrendelte a bűnügyi felügyeletet. Gaudi szerint a döntésben a Budaházy által hétfőn elkezdett éhségsztrájk is szerepet játszott.
A bűnügyi felügyelet a régi házi őrizetnek felel meg, amelyet a börtönből kiengedett személy nyomkövetővel, de saját otthonában tölthet le.