A brit rendőrség szerint félő, hogy véres bandaháború tör ki Londonban a brit fővárosban megerősödött román bűnbandák között, miután ismeretlen fegyveresek brutálisan agyonverték az egyik fő maffiózót, Sorin Serbut.
A 36 éves Serbut London Ilford negyedében, egy román klub előtt verték agyon baseballütőkkel, a merénylet előtt Serbu legalább száz prostituáltat „importált” Kelet-Európából, s a lányok „futtatásával” át akarta venni a brit főváros szexpiacának egy részét.

Sorin Serbu
Serbu korábban Olaszországban tevékenykedett, s néhány hónappal ezelőtt jelent meg Kelet-Londonban. A brit és a román rendőrség szerint félő, hogy a közeli napokban bandaháború tör ki az Ilford kerületi prostitúciót hagyományosan kézben tartó csoportok és a „trónkövetelők” között.
Ilfordban korábban brit munkások, illetve középosztálybeliek laktak, mára a lerobbant városrészben nagyon sok a külföldi betelepült: korábban afrikaiak és ázsiaiak érkeztek, az utóbbi években megnőtt a kelet- és közép-európaiak száma is. Brit lapok szerint Ilfordban a román és albán maffia tartja kezében a szexpiacot, s a helyzet annyira veszélyessé vált, hogy a brit rendőrség a román kollégák segítségét kérte a bűnbandák felszámolásához.
(HVG)