Nem kell börtönbe mennie annak a férfinak, aki januárban Budapesten halálra késelt egy fiatal rendőrt, Baumann Pétert. Az első nagyobb vizsgálat most zárult le, szerdán pedig újabb, megrázó részletek derültek ki. Megmutatták a gyilkos fegyvert, és egy eddig még nem látott kamerafelvételt is.
Zoom
Szakács Szilárd, a gyilkos - a TV2 a logónkat kitakarva mutatja a tőlünk lopott fényképet
A Központi Nyomozó Főügyészség első vizsgálata most lezárult, a gyilkos ellen három rendbeli hivatalos személy elleni emberölési kísérlet miatt vádat emeltek, de nem kell börtönbe mennie, mert elmebeteg: "irracionális üldöztetési téveszméi vannak". Ezért az ügyészség kényszergyógykezelést kért a férfira.
Zoom
Ezt a fotót is portálunk hozta nyilvánosságra
Eddig nem látott felvételeket is közzétettek az elfogásról, illetve részletezték a szúrás előtti pillanatokat, amikor a késelő még annyira együttműködő volt, hogy a kezét is hátra tette a bilincseléshez.
„És ekkor pattant el valami. Megpördült, megfordult, ekkor már a három kollégámmal szemben helyezkedett el, és több esetben rúgni, ütni kezdte a rendőröket” – nyilatkozta Terdik Tamás vezérőrnagy.
Először a rendőrök pisztolyát akarta megszerezni. Mindhárman rávetették magukat, ekkor aludt ki a lépcsőház világítása, a kés pedig, amit korábban elvettek a férfitól, kiesett Bauman Péter zsebéből. A támadó felkapta, és azonnal szúrt.
A rendőrök intézkedése a vizsgálat szerint szakszerű és emberséges volt, a hatóság a tragédia miatt még mindig csak tervezi a szúrás- és lövedékálló mellények beszerzését...
Korábban írtuk: