/Bővített hír./
Hatalmas tömeg követte a mosonmagyaróvári Fő utcán lévő tragédiát: mentőhelikopter után a TEK is kiszállt. A Kisalföld úgy tudja, egy húszéves (amit később 19 évesre pontosítottak) lány késelte meg családtagjait, majd a belváros felé vette az irányt, ahol további két embert megszúrt.
Zoom
Fotó: Kisalföld
Egy 20 éves lány először az anyját és testvérét (később már az apját említik, lásd lejjebb) szúrta le otthonukban. A lap információi szerint 10-10 alkalommal. A családtagokat a mentőhelikopterek szállították a kórházba. Egyelőre nem megerősített információ, hogy mindkettejük kritikus állapotban van.
Miután megsemmisítette (sic!) az otthonlévőket, elhagyta a helyszínt, és a magyaróvári belváros felé vette az irányt. A Zichy Mihály utcában egy vele szembejövő sétáló embert is megszúrt, majd a Fő utcán található dohánybolthoz ért, amely előtt egy másik embert késelt meg. Ezt követően bement a tabakba, ahol a lap tudomása szerint fenyegetőzni kezdett. Az ott dolgozó kirohant, és rázárta a mészárló fiatal lányra az ajtót. Nemsokkal negyed 6 után a helyszínre érkezett 5 autónyi egységgel a TEK.
Zoom
Fotó: Kerekes István / Kisalföld
A hatóságok akcióját nagyobb tömeg követi. Az utat teljes szélességében lezárták.
A lap információi szerint a fiatal lány anyját és apját szúrta meg a mosonmagyaróvári Ipartelepen, oda érkezett a mentőhelikopter.
Zoom
Fotó: Kerekes István / Kisalföld
A korábban eltűnt lány lehet az
A Kisalföld úgy tudja, az a lány követte el a késeléseket, aki augusztus 10-én 20.23-kor tűnt el mosonmagyaróvári otthonából, azóta nem érkezett vissza, életjelet nem adott magáról, tartózkodási helye ismeretlen volt és a rendőrség kereste.
Ez alapján Zsólya Kíra Veronika lehet az elkövető (Fb-oldalai itt és itt), mi is ezt az értesülést szereztük más forrásból.
Zoom
Zoom
Mégis megkéselhette a testvérét is
Új információ, hogy a lány az apját és az anyját is megszúrta, nekik hívtak mentőhelikoptert. Nemcsak a szüleire támadt, megkéselte a testvérét is. Később ezt az értesülést a Kisalföld törölte.
Őrizetbe vették
A rendőrségre 2024. augusztus 24-én 15 órakor bejelentés érkezett, hogy Mosonmagyaróváron két személyt megszúrtak. A helyszínre érkező járőrök megállapították, hogy egy nő két családtagját megkéselte, majd a városban további két embert is megsebesített. A sérülteket a mentők kórházba szállították - írják a rendőrségi közleményben.
A tettest a rendőrök a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének bevonásával Mosonmagyaróváron egy dohányüzletben elfogták, és a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányságra előállították, majd őrizetbe vették.
Az elkövető ellen a rendőrség emberölés kísérlete bűntett elkövetése miatt büntetőeljárást indított.
Többféle drogot is találtak a Mosonmagyaróváron négy embert is megkéselő lány szervezetében
Többféle drogot is fogyasztott az a 19 éves lány, aki szombat délután négy embert is megkéselt Mosonmagyaróváron. A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség indítványozta a tini letartóztatását.
A több ember ellen elkövetett emberölés bűntett kísérletével gyanúsított, fiatal nő megtagadta a vallomást. Az ügyészség szökés, elrejtőzés, bűnismétlés és bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta a letartóztatását.
(Kuruc.info - Kisalföld - Police - 24 nyomán)