Mintegy 500 gárdista és több mint ezer civil gyülekezett a Kosztolányi Dezső tér környékén a Horthy-emlékmeneten. Az ávósok nem engedték vonulni a gárdistákat, körbevették őket, ennek ellenére a rendezvény mégis békésen zárult. A rezsim aljas provokációja nem jött be, nem sikerült csatatérré változtatni egy megemlékezést, pedig Botox Ildikónak és Drazsénak nagy szüksége lehetett rá, hogy a cionista szennymédia másnap  nyugodtan " kiszélsőségezze" magát. Igaz, így is azt fogja tenni, viszont már nem nyugodtak, egyre idegesebbek. Talán még nálunk is jobban tudják: miénk a jövő!
Alább az eseményről készült képeket tekinthetik meg, azt követően pedig a tudósításunban visszakövethetik a rendezvény főbb eseményeit.
















(Molotov képei)






(Olvasónk fényképei)
17:50: A Barikád szerint mintegy 30 gárdistát állítottak elő, őket a Gyorskocsi utcai fogdára szállították.
17.43: A Drazsé-kutyák közlése szerint majdnem 500 gárdistát igazoltattak és motoztak meg a rendőrök a fővárosi Bartók Béla úton és környékén.
17.20: Nyolc embert állítottak elő a Horthy Miklós budapesti bevonulásának 90. évfordulójára szervezett vonuláson vasárnap a főváros XI. kerületében - közölte a homárőrség.
16.50: A Jobbik egyik vezetője szerint a rendőrség eredetileg jóváhagyta a gárdisták felvonulását is, azzal a kikötéssel, hogy zárt alakzatban nem vonulhatnak fel. Szerinte a gárdisták körbekerítésével felrúgták a megállapodást.
Tafferner Éva, az ÁVH ügyletes hazudozója erről elmondta: az előzetes egyeztetéseken felhívták a szervezők figyelmét, hogy egyenruhában, alakzatba fejlődve nem vehetnek részt gárdisták a demonstráción. A rendőri fellépés is csak azután történt, hogy ennek ellenére vezényszóra zárt alakzatba fejlődtek és elindultak a menettel. Egy aprócska bibi van csak, ilyesmi nem történt, a gárdisták nem szerveződtek alakzatba. Tehát: hazudik az ÁVH, megszegték a megállapodást – amit kár volt megkötni – csak azért, hogy Lendvai cenzorasszony és Drazsé kedvében járjanak. (Nol nyomán Kuruc.info)
16.40: A Kosztolányi Dezső tér és a Móricz Zsigmond körtér között ragadt mintegy 50 civil és 30-40 gárdista, ők nem mozdulnak semerre, nem is igen akarnak. A "Horthy Miklós katonája vagyok" című dalt éneklik. Közben a Gellért téren a megemlékezés méltóságteljesen zajlik. A Kuruc.info tudósítója megerősítette: több gárdista előrelátó volt, és gázmaszkot hozott magával. Mindenesetre megállapíthatjuk: súlyos hiba volt a Gárda részéről, hogy egyezkedni próbált a rezsim kiszolgálóival. Elviekben úgy szólt a megállapodás, hogy ha nem alakzatban vonulnak a gárdisták, akkor nem fogják zaklatni őket. Ennyit ér Drazsé kutyáinak a szava, igaz, ezt már előre lehetett tudni.
16.28: Immár az igazoltatásnak alávetett gárdisták többsége is megérkezett a Gellért térre. Úgy fest, a rendőrök ismét méretes öngólt lőttek.
Olvasónk az előzményekről: Szevasztok Kurucok! Az ÁVH teljesíti a politikai megrendelést, és megkezdte a gárdisták zaklatását Budapesten. A Kosztolányi téren gyülekeztek a gárdisták, majd elindultak a Bartók Béla úton, de a fakabátok gyorsan lezárták előttük az utat, majd mögöttük is. Egy buszt azért átengedtek, de más mozgás nincs, megbénították a forgalmat a pékek. Csak így tovább a demokrácia útján! (Lenin boldogan tekint budapesti szellemi és faji örököseire.) Olvasótok.
16.25: Megérkeztek a rendőrkutyás különítmények is, egytől egyig mindenkit igazoltatnak, vannak olyan kósza hírek is, hogy ha leveszik a gárdisták a csíkos nyakkendőt, akkor tovább engedik őket, de jelenleg meg sem tudnak moccanni.
16.22: A Gellért téren a Horthy Miklós kormányzó bevonulásának 90. évfordulójának az emlékére rendezett megemlékezés elkezdődött.
16.22: Alighogy elindult a több ezres tömeg a Kosztolányi Dezső térről, felállt a rendőrsorfal a Móricz Zsigmond körtérnél. A tömeget tovább engedték a Szent Gellért tér irányába, ám a gárdista egyenruhát viselőket feltartóztatták. A gárdisták közül csak a csendőrök jutottak át, mert az ő egyenruhájuk másféle. A gárdisták egy részét a rabomobilhoz kísérik, mindenkit igazoltatnak, kisebb csoportokra szedik őket. A helyszínre nem engedik őket, azt sem, hogy csatlakozzanak a tömeghez.
16.10: Hátramaradt egy kb. 50 fős civil tömeg, akik így a rendőrök mozgását akadályozzák. A Bartók Béla út mellékutcáiban több csoportnyi gárdista is "két tűz közé került", őket beszorították a rendőrök. Eddig úgy tudjuk, senkit sem visznek el, "csak" igazoltatnak.
16.18: Egy jobbikos szervező az alábbi kéréssel fordul a hazafiakhoz: Sziasztok! Most kaptam a tájékoztatást, hogy a Horthy emlékére rendezett felvonuláson nyílt rendőri provokáció van készülőben. Nem engedik vonulni a Gárdát, azonosítószám nélkül állnak kint, körberöhögik, aki meg meri kérdezni a számukat, legyen bár jogvédő az illető, valami nagy sumákság készül.
A kint lévők kérik, hogy aki teheti, minél gyorsabban menjen ki és erősítse az amúgy is komoly tömeget!
16.10: A tömeg döntő része megérkezett a Gellért térre, mintegy ötvenen maradtak hátra, szópárbajt vívnak a rendőrökkel. A gárdisták egy része is a téren van, míg társaik nemsokára csatlakozhatnak hozzájuk.
15.58: A gárdisták egy jelentős része egész egyszerűen kikerülte a rendőröket, és mellékutcákon keresztül a Gellért tér felé tart.
15.45: A menet a Kosztolányi Dezső tér és a Móricz Zsigmond körtér között áll, a hangulat nagyon paprikás. A békésen megemlékezni vágyók provokációnak tekintik a rendőrök fellépését. A gárdistákat körbeveszik, elszeparálják a rendőrök a tömegtől. Egyelőre senkit nem vittek el.
15.42: Most valamiért megtorpant a menet a Zenta utca sarkán, az indokot még nem tudjuk. Egyes információk szerint lezárták az utat a Bartók Béla út és a körtér sarkán, és nem engednek tovább senkit. Lehet, hogy ez megfelel a valóságnak, hiszen a huszárok megfordulnak, és elindulnak visszafelé az egykori Horthy Miklós körtér irányába. Az eddig elöl lévők tehát hátra kerültek, mindenesetre a vonuló nagy létszámú tömeg nem tudja megközelíteni az eredetileg jelölt helyszínt, a Gellért Szálló környékét. Tudósítóink most rohannak előre, hogy tájékozódjanak az eseményekről, de nagyon úgy tűnik, hogy a körtéren fennforgás van.
15.37: A menetirány szerinti bal oldalon megy a forgalom, és a villamosok is járnak, de a folyamatosan növekvő létszámú tömeg így be tudja tölteni a járdát és a jobb oldali úttestet. Látszik, hogy Buda azért más, mint az egykori bűnös városra jellemző pesti közeg, hiszen a régi épületek és öreg fák szinte irredenta hangulatban köszöntik az évtizedek óta nem látott magyar méltóságteljes vonulást. Együtt van az Árpád-sávos zászló a 48-as huszárral, a magyar királyi honvédség egyenruhája, a Gárda-féle fekete-fehérrel és a civilek sokaságával. A buszokból és a villamosokból is integetnek, és egyre többen kerülik meg a menetet úgy, hogy a Gellért teret körülvevő utcákból szállingóznak elő. A menet első oszlopai már láthatják az egykori Ferenc József hidat, illetve az egykori különítményesek szállásául is szolgáló Gellért Szállót. Az ismertebb irredenta dalokat a tömeg énekli.
15.35: Horthy Miklós, a Legfőbb Hadúr bevonulásának hangulata árasztotta el a néhai Horthy Miklós, ma Bartók Béla utat. Az ablakokból többen integetnek, a lelkesítő nóták fokozzák a tömeg hangulatát, Horthy István és a repülősök indulója dallamaira megállnak a járókelők, a kocsmákból, szórakozóhelyekről, üzletekből az utcára tódulnak az emberek. A menet elején a robotrendőrök sem nagyon látszanak, egy-egy elővezényelt parancsnok mászkál a huszárok között.
(Barikád, Szent Korona Rádió, Kuruc.info)