Temerin helységnévtáblája
Ismét magyart vertek szombat éjjel Temerinben, adta hírül a Temerini Rádió.


Magyar fiatalembert vert meg szerb huligánok egy csoportja. Fejét, szemét célozták ütéseikkel, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a Vajdasági Klinikai Központ sürgősségi osztályán kellett ellátni sebeit.
Mivel az esetről hivatalos közleményt ez idáig nem adtak ki, a rádió munkatársai megkeresték a temerini rendőrállomás főnökét, Miskolci Lajost, aki az újvidéki rendőrállomás sajtófelelőséhez irányította őket.
Mileva Tomics sajtószóvivő, amikor megtudta, hogy honnan keresik, még meg sem hallgatta, milyen ügyben szeretnének hivatalos tájékoztatást kapni. Arra kérte a Temerini Rádió munkatársát, hívják vissza 10 perc múlva. Ám a későbbi, ismételt telefonhívások nem jártak sikerrel.
Temerinben sokan a magyar fiatalok elleni embervadászatról beszélnek, és az utóbbi hetek esetei alapján olyan vélekedések is hallhatók, hogy – közvetett úton – de immár a helyi magyar értelmiségiek tudatos megfélemlítése a cél, és hogy a soviniszta huliganizmus tobzódása mögött voltaképpen a rác szélsőjobboldal és a politikai alvilág tervszerű szándékai húzódnak meg.
(Vajdaság Ma nyomán)